Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Co s Tonem? Nabídky jsou z domova i zahraničí, hráč stále vyčkává

Praha – Nejlepší hokejista uplynulého extraligového ročníku Petr Ton stále nemá jistotu, kde odehraje nadcházející sezonu. Má několik možností, ale musí také počkat na vývoj událostí v jednotlivých klubech. Preferuje zahraniční angažmá, ale nelze vyloučit ani to, že by nakonec zakotvil opět v domácí nejvyšší soutěži.

Petr Ton slaví gól
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Po nuceném odchodu ze Sparty, kde se za 11 let vyšplhal na čelo klubových historických tabulek mezi střelci a nejproduktivnějšími hráči, je čtyřicetiletý odchovanec Kladna už relativně dlouho bez angažmá. "Sám jsem doufal, že podepíšu někde smlouvu už dříve. Snad se brzy dočkám," řekl Ton.

O nabídky a různé možnosti nemá nouzi. I s ohledem na svůj věk si však uvědomuje, že musí být trpělivý. "Dobře chápu manažery, že potřebují vědět, jak se bude situace vyvíjet. V tomto ohledu by do všeho mohl vnést jasno draft v NHL, takže v příštím týdnu už bych mohl vědět více. Můžu ale také čekat třeba až do půlky července," uvedl Ton.

Od chvíle, kdy bylo zřejmé, že Sparta s jeho službami již nepočítá, se nejvíce přikláněl k návratu do Finska, kde prožil velmi úspěšné roky. "Teď je to spíš tak nějak vyrovnané: Finsko, Švýcarsko a Německo jsou zhruba na stejné úrovni," přiblížil Ton.

Vyloučeno není ani setrvání v extralize. "O dvou klubech v Česku jsem řekl agentovi, že bych si dokázal představit tam hrát. A třeba to nakonec dopadne tak, že raději podepíšu v jednom z nich, abych měl jistotu," připustil Ton, o něhož se údajně nejvíce zajímají Plzeň a Hradec Králové.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články