Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Šéf KHL o situaci Lva: Ještě není všechno ztraceno

Moskva – Naděje Lva Praha na to, že se objeví i v příští sezoně Kontinentální hokejové ligy, stále žije. Prohlásil to šéf soutěže Alexandr Medvěděv, jenž však zároveň připustil, že situace vicemistra loňské sezony je skutečně vážně. Zároveň řekl, že vedení KHL s naplněním rozpočtu pražského celku pomáhat nebude.  

Alexandr Medvěděv
zdroj: ČTK/AP autor: Ivan Sekretarev

"Ano, situace v Praze je velmi vážná. A nelze vyloučit, že se naplní nejhorší možný scénář. Ale ještě není všechno ztraceno," prohlásil Medveděv. "Stále pokračují jednání, takže nemůžeme říci, že už je konec. Počkejme si na závěr týdne, pak už by mělo být v otázce dalšího působení Lva jasno," doplnil Medveděv.

Zároveň odmítl, že by liga měla Lva z finančních potíží vysvobodit. "KHL se stará a myslí na všechny své kluby. Ale Lvu nemůže nijak pomoci. Dotovat roční rozpočty jednotlivých účastníků v současné lize prostě není možné," prohlásil Medveděv.

Otázka nejbližší budoucnosti pražského celku je otevřená již poslední dva měsíce. Akcionáři Lva Petr Speychal a Jevgenij Myškovskij ve středu potvrdili potíže, ale nikoliv definitivní neúčast. Tu se stále ještě snaží odvrátit. "Existuje možnost, že v příštím ročníku KHL Lev nebude startovat. Situace se intenzivně řeší, finální verdikt bude znám v průběhu pondělí následujícího týdne," uvedli v tiskové zprávě.

I kdyby se nakonec podařilo sehnat alespoň minimální potřebné finance pro vstup do soutěže, lze očekávat, že by klub hrál ve srovnání s úspěšnou minulou sezonou s hodně omezeným rozpočtem. Zřejmě by byl nucen zbavit se některých lídrů, kteří dovedli tým až do finále Gagarinova poháru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články