Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Růžička pozval do letního kempu osm reprezentačních nováčků

Praha - Trenér hokejové reprezentace Vladimír Růžička pozval do čtyřdenního letního přípravného kempu 28 hráčů, mezi kterými je osm hokejistů bez startu za národní tým. Na přelomu července a srpna budou v Praze trénovat většinou mezinárodně nezkušení hráči.

Vladimír Růžička u reprezentace
zdroj: isifa/Lidové noviny autor: Jindřich Mynařík

Nejvíce odehraných utkání (33) má za sebou obránce Jakub Krejčík, na letošním mistrovství světa v Minsku se představil další bek Ondřej Vitásek. "Chtěli jsme opět pozvat hráče, kteří byli v reprezentaci v přípravě na mistrovství světa a odehráli první utkání. Plus jsme přidali pár hráčů, kteří hráli ve finále extraligy," řekl Růžička. "Chceme je vidět v trénincích. První turnaj nás čeká v listopadu ve Finsku a před ním už budeme mít jen dva tréninky," podotkl.

Kouč Růžička s asistenty Ondřejem Weissmannem a Jaroslavem Špačkem do Edenu pozvali převážně hráče působící v extralize, mimo domácí soutěž hrají jen jeden z nováčků, obránce finského Kärpätu Oulu Vladimír Eminger a útočník Antonín Honejsek, který po sezoně odešel z mistrovského Zlína do Blues Espoo.

Je nám líto, video expirovalo.
Růžička bude před MS zkoušet mladé hráče z extraligy

Nulu na kontě reprezentačních startů mají kromě Emingera i brankáři Tomáš Závorka a Libor Kašík, obránci Michal Kempný a Adam Polášek a útočníci Daniel Přibyl, Tomáš Hyka a Dominik Simon. "Počítám s tím, že právě tito hráči by měli tvořit základ kádru i na první turnaj Euro Hockey Tour. Chtěl bych kádr doplnit jen třemi čtyřmi hráči z KHL, alespoň takový je teď můj plán. Chceme totiž v průběhu sezony obehrát mladší hráče," uvedl Růžička.

Na letní tréninky hráče z KHL nepozval. Celky Kontinentální ligy by je totiž nemusely uvolnit, neboť se nejedná o oficiální reprezentační akci. S dvojicí z Finska by neměl být problém. "Jsme v kontaktu s hráči i s manažery," řekl generální manažer Slavomír Lener. Poukázal na to, že byli pozváni zejména mladí hráči. "Patnáct z nich je v kategorii do 23 let, jedenadvacet poté do 24 let," podotkl Lener.

Růžička nepočítá s tím, že by v průběhu sezony na turnaje a zápasy zval zkušené hráče typu Petra Čáslavy. "Ty nepotřebuju vidět, znám je. Stačí, když je pozvu až do přípravy před mistrovstvím světa. Možná to bude na úkor výsledků, ale už před letošním mistrovstvím světa ukázali velice dobrou tvář. Musíme je obehrát, máme na to šestnáct zápasů," podotkl.

Pozvaní hráči se v Praze sejdou ve středu 30. července a budou zde trénovat do soboty 2. srpna. Většina z nich by se poté měla představit i ve druhém kempu, který se uskuteční od 25. do 27. srpna v Rokycanech. "Na druhé soustředění bychom chtěli pozvat i dva tři hráče z dvacítky," řekl Růžička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články