Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Hokejovou Slavii bude vlastnit Pitter, získá akcie od Benýška

Praha - Novým většinovým vlastníkem hokejové Slavie bude Vladimír Pitter, který odkoupí po uplatnění předkupního práva 69,9 procenta akcií od Richarda Benýška a bude jich mít 99,9 procenta. Benýšek nabídl svůj podíl k prodeji před dvěma měsíci v reakci na vyhrocenou situaci, kterou rozdmýchal odchod trenéra a zároveň sportovního manažera Vladimíra Růžičky. Informaci přinesl server Aktuálně.cz.

Vladimír Pitter (vlevo), nový většinový vlastník Slavie Praha
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Využil jsem předkupní právo. Začíná proces, ve kterém se s panem Benýškem dohodneme na převodu jeho podílu 69,9 procenta akcií. Na jeho konci budu většinový majitel klubu," řekl serveru Pitter. Zbylý podíl v klubu vlastní občanské sdružení SK Slavia Praha.

"Je pravda, že pan Pitter využil své právo. Více bych to nechtěl komentovat," řekl Benýšek. Podle svých slov předtím, než se rozhodl zbavit svých akcií, chtěl uhradit všechny závazky, aby po něm zůstal ve Slavii čistý stůl.

Uhrazení dlužných výplat hráčům Slavie potvrdila před necelým týdnem Česká asociace hokejistů (CAIHP), na kterou se na přelomu roku obrátil jménem hráčů útočník Jaroslav Bednář. Bylo tak také ukončeno řízení smírčí komise Českého svazu ledního hokeje.

Benýšek a jeho bratr Ladislav v dubnu rezignovali na funkce v představenstvu klubu, ale Richard Benýšek se do něj vzápětí vrátil. Zůstane do doby, než se akcie na Pittera převedou, protože firma Bestsport, kterou Benýšek řídí, bude rovněž generálním partnerem klubu v příští sezoně.

"Stanovy říkají, že smlouvu musejí podepisovat minimálně dva členové představenstva, a v představenstvu Slavie jsem v tuto chvíli pouze já a pan Benýšek. On už od řízení Slavie v podstatě ustoupil a stáhl se do ústraní," uvedl Pitter. "Řízení klubu, jeho obchodní, marketingovou a sportovní část, už vedu pouze já. On je v představenstvu jako zástupce společnosti, která je naším generálním partnerem, a zároveň provozuje arénu, ve které Slavia působí," dodal.

Pitter uvedl, že Benýšek je v představenstvu jako zástupce společnosti Bestsport, která je generálním partnerem Slavie a provozuje O2 arenu, kde tým hraje. To ale Benýšek popřel. "Členem představenstva budu jen nezbytnou dobu, než proběhne celý proces převodu akcií," uvedl Benýšek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články