Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kings míří za Stanley Cupem, proti Rangers mají druhou finálovou výhru

Los Angeles - Hokejisté Los Angeles jsou v polovině cesty za vítězstvím ve Stanley Cupu. Ve druhém utkání finále play-off NHL udolali na svém ledě New York Rangers 5:4 ve druhém prodloužení a v sérii vedou 2:0 na zápasy. Stejně jako v předchozím duelu Kings smazali dvoubrankové manko a vítězství jim zařídil v 91. minutě zápasu kapitán Dustin Brown.

Radost hráčů Los Angeles Kings po brance Dustina Browna
zdroj: ČTK/AP autor: Mark J. Terrill

"Je skvělé, že i přes nepříznivý stav dokážeme zabojovat a najít způsob, jak vyhrát. Není to ale situace, v níž bychom si přáli být. Nechceme pořád otáčet skóre. Je nám jasné, že to takhle nepůjde do nekonečna. Dříve nebo později se nám to vymstí," komentoval Willie Mitchell obraty Kings, kteří v posledních třech zápasech vždy prohrávali 0:2 a nakonec uspěli v prodloužení. V roce 2012, kdy vybojovalo Los Angeles svůj první Stanley Cup, zahájilo finále proti New Jersey rovněž dvěma výhrami v prodloužení.

Domácí před utkáním prohlašovali, že si musí pohlídat úvod zápasu, jenže historie se opakovala. Rangers si v první části opět vypracovali dvoubrankový náskok a na obou trefách se podílel obránce Ryan McDonagh. V prvním případě prošla jeho střela od modré čáry chumlem hráčů až do sítě, ve druhém jeho ránu dorazil Mats Zuccarello.

V prostřední třetině padly čtyři branky. Kings po zásazích Jarreta Stolla a Willieho Mitchella snižovali na rozdíl jedné trefy, ale soupeři vždy rychle vrátili dvougólové vedení Martin St. Louis a Derick Brassard. Přesto hosté nadějný stav ve třetím dějství neudrželi.

Kontaktní branku dal Dwight King a gólman Rangers Henrik Lundqvist se v té chvíli hodně zlobil na rozhodčí, protože mu autor gólu v brankovišti znemožnil stoprocentně zasáhnout. "Jsem hodně naštvaný, že neodpískali faul. Myslím si, že by se v tom pravidle mělo udělat jasno, aby se posuzovalo jednotně. Já jsem se nemohl ani pohnout a oni z toho dali důležitý gól. Je frustrující, že se tím dostali do hry. Poté se hrál úplně jiný zápas," uvedl švédský gólman.

Vzápětí využil zmatků v obraně hostí nejlepší střelec play-off Marián Gáborík. V prodloužení měly oba týmy šance rozhodnout již dříve. V dresu Rangers neproměnil například sólový únik Chris Kreider, jenž v prvním prodloužení trefil i tyč. Na druhé straně se zblízka neprosadil v gólové příležitosti King. Zápas ukončil až Brown v 91. minutě šikovnou tečí Mitchellovy střely.

"Když hrajete pět třetin, rozdíl mezi prohrou a výhrou není velký. A my jsme z toho dnes vyšli zkrátka. Ale série nekončí, musíme to v New Yorku otočit," řekl Lundqvist. Třetí zápas se hraje v New Yorku v pondělí.

Finále play off NHL - 2. zápas:

Los Angeles Kings - New York Rangers 5:4 ve druhém prodl. (0:2, 2:2, 2:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Stoll (Justin Williams, King), 35. Mitchell (Vojnov, Justin Williams), 42. King (Greene, Justin Williams), 48. Gáborík, 91. Brown (Mitchell, Kopitar) - 11. McDonagh (D. Moore), 19. Zuccarello (McDonagh, Brassard), 32. St. Louis (Stepan, Kreider), 35. Brassard (Zuccarello). Rozhodčí: McCauley, O'Halloran - Amell, Kovachik. Vyloučení: 5:4. Využiti: 1:1. Střely na branku: 44:38. Diváci: 18 532. Stav série: 2:0.

Los Angeles: Quick - Muzzin, Doughty, Mitchell, Vojnov, Martinez, Greene - Gáborík, Kopitar, Brown - King, Stoll, Justin Williams - Pearson, Carter, Toffoli - Clifford, M. Richards, Lewis. Trenér: Darryl Sutter.

New York: Lundqvist - McDonagh, Girardi, Staal, Stralman, J. Moore, Klein - Kreider, Stepan, Nash - Hagelin, B. Richards, St. Louis - Pouliot, Brassard, Zuccarello - Boyle, D. Moore, Dorsett. Trenér: Alain Vigneault.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy