Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Neporaženému Znojmu se ve finále Tipsport Cupu postaví Kometa

Brno - O půlmilionovou finanční prémii letní hokejové soutěže Tipsport Cup se v úterý od 17:00 ve Znojmě střetnou domácí Orli s prvoligovou Kometou Brno. Papírovým favoritem finále je extraligové Znojmo, které pod vedením nového trenéra Radima Rulíka prošlo předcházejícími pěti koly soutěže vítězně, navíc má výhodu domácího prostředí.

Domácí výhodu ale zřejmě smaže současná euforie brněnských hokejových fanoušků. Kometa se může při přípravných zápasech v Rondu pochlubit průměrnou návštěvností přes 5 000 diváků a do Znojma se chystá početná výprava brněnských fandů. Už v neděli večer brněnští příznivci vyprodali jedenáct autobusů.

Znojmo, které vyhrálo podobnou letní soutěž už před pěti lety, se musí obejít bez nemocného obránce Radima Bičánka. Ten chyběl už v semifinále v Karlových Varech. "Bereme tento zápas jako jeden z dalších bodů přípravy na novou sezonu. Původně jsme měli na tento termín domluvenou Mladou Boleslav, místo toho nastoupíme proti Kometě," řekl znojemský trenér Radim Rulík. Dodal také že očekávaná divácká atmosféra dodá finálovému duelu náboj a hráče vyprovokuje k větší bojovnosti. "Proto také české týmy jezdí za přípravou často do zahraničí, kde mají utkání podobnou kulisu. Kometa má určitě kvalitní tým, její hru jsme ale dopředu nesledovali."

Naposledy

Kometa se s Orli střetla před více než 9 lety v brněnské hale Rondo 1. března 1999.

Znojmo vyhrálo 3:2. Mělo tenkrát podobně mohutnou fanouškovskou podporu z jaké se nyní těší Brno.

Kometa nastoupí v kompletním složení. Její trenér Vladimír Kýhos přiznal, že finálový start v Tipsport Cupu už nebere pouze jako běžnou přípravu. "Přirovnal bych to k předčasnému startu do první ligy. Odpovídá tomu i naše příprava na utkání. Chtěli bychom vyhrát, ale také vnímáme kvalitní tým Znojma, který dosud vyhrál všechna utkání. Určitě budeme mít výhodu i na ledě soupeře v podobě našich vynikajících fanoušků," tvrdí trenér Kýhos.

Zářezy a bilance

V letošním Tipsport Cupu už Znojmo porazilo postupně České Budějovice 2:1, Vrchlabí 3:2, Plzeň 2:1, Slavii Praha 3:1 a v semifinále Karlovy Vary 3:2. V kanadském bodování si v týmu Znojma nejlépe vede Jiří Dopita se čtyřimi brankami. Na druhém místě je Roman Erat se dvěma góly a jednou asistencí.

Kometa vyhrála ve Zlíně 2:1, po nájezdech porazila Olomouc 6:5, ve Vítkovicích prohrála vysoko 2:7 a porazila Třinec 5:2. V semifinále vyhráli Brňané v Mladé Boleslavi 2:0. V kádru Komety došlo v letní přestávce k výrazným změnám, tým opustilo 14 hráčů. Největšími posilami jsou útočníci Milan Kostourek a Kamil Brabenec, obránce Robert Kántor a brankář Alexandr Hylák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články