Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Oystrick po životní trefě: Byl to pocit naprostého štěstí

Praha – Praha viděla úžasné hokejové představení. Kanadský obránce Nathan Oystrick svou nejdůležitější trefou v kariéře prodloužil boj o Gagarinův pohár. Nejproduktivnější zadák play-off Kontinentální hokejové ligy ve čtvrté minutě prodloužení prostřelil z velkého úhlu Vitalije Košečkina, zařídil výhru Lva Praha v šestém finále 5:4 a vynutil rozhodující sedmý zápas v Magnitogorsku.

Nathan Oystrick
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Byl to pocit naprostého štěstí. Série pokračuje, čeká nás sedmý zápas. My jsme byli jednu střelu od porážky a konce sezony. Byl to pro nás strašně důležitý gól, máme znova šanci, budeme bojovat a uvidíme, co se stane," řekl šťastný Oystrick.

Rozhodnout mohl krátce před jeho trefou už Patrik Zackrisson, ale Košečkin ještě na poslední chvíli zasáhl. Pak se dostal k puku Oystrick a trošku šťastně ukončil zápas. "Neviděl jsem žádné spoluhráče, vystřelil jsem na bránu a šlo to tam. V prodloužení padají takové góly," usmíval se Oystrick.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih šestého finále Lev - Magnitogorsk s ohlasy

Mohl si užívat bouřící zaplněnou O2 arenu a pocit, že naděje na Gagarinův pohár zůstává. "Diváci bláznili, naskákalo na mě dvacet chlapů. Bylo to skvělé, užil jsem si to," uvedl bek, který vylepšil svou bilanci na 11 bodů za čtyři branky a sedm asistencí z 21 zápasů play-off.

V zápase dali čtyři z pěti branek Lva obránci a podle Oystricka je to práce celého týmu. "Útočníci dělají dobrou práci, dávají nám puky a máme hodně času na střelu. My to zkoušíme. V play-off padají góly přes clonu, i lehké střely často projdou. Kluci dělají skvělou práci před brankou," doplnil Oystrick.

Ševc: Doufám, že takovou euforii ještě zažiju

"Je to něco fantastického," řekl obránce Pražanů Martin Ševc, který k obrovské euforii sám pomohl gólem na 2:1 v závěru první třetiny. "Musím říct, že jsem tohle ještě nikdy nezažil. A doufám, že takovou euforii ještě zažiju," uvedl Ševc.

Obránce Lva Martin Ševc:

"V této sezoně už nás nemá moc co překvapit. Bylo to určitě chvilkama jak na horské dráze, ale prostě hokej je takový. A hraje se pro diváky. Myslím, že ten dnešní zápas si museli maximálně užít."

Podle dvaatřicetiletého zadáka nebyl český tým ani tentokrát horším celkem než před finálovým kláním favorizovaný Metallurg. "Minule se to štěstí v prodloužení přiklonilo k nim, dneska zase zpátky k nám. V celé sérii nejsme horší tým a určitě netaháme za kratší konec," prohlásil Ševc.

Cestou k úspěchu bude opět pro Lva uhlídat první formaci v čele s famózním Sergejem Mozjakinem. "Musíme proti nim odvést znovu skvělou práci. Jsou velice nebezpečí. Ale je to sedmý zápas, v play-off se nesmíte soustředit na jednoho hráče nebo lajnu, každý může být hrdina. Musíme hrát pořád naši hru. Všechny čtyři lajny, obránci, útočníci a brankář musí být v nejlepší formě. Uvidíme, co se stane," dodal Oystrick.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články