Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Novotný: Nejtěžší porážka v sérii, hlavy ale neskláníme

Magnitogorsk (Rusko) - Lev Praha podlehl v pátém utkání finále KHL Magnitogorsku 1:2 v prodloužení a celkově na zápasy prohrávají 2:3. Kapitán týmu Jiří Novotný však věří, že se spoluhráči v dalším utkání doma vyhraje a vynutí si rozhodující sedmý zápas na ledě Metallurgu. "Teď je řada na nás vyhrát doma," uvedl.

Kapitán Lva Jiří Novotný
zdroj: isifa.com autor: Eduard erben

Nezdar v pátém duelu souboje o Gagarinův pohár Novotného přirozeně hodně mrzel. "Samozřejmě jde o těžkou porážku, zatím nejtěžší v sérii. Ale hraje se na čtyři vítězné zápasy a my jedeme domů a čeká nás zase plná hala. Neskláníme hlavy," podotkl.

Pražané byli v Magnitogorsku střelecky aktivnější než domácí, ale dokázali dát jen jeden gól z 36 střel. "Není to tragédie, jen ohromná škoda, že jsme to nedotáhli do konce. Musíme to hodit za hlavu a dívat se dopředu," burcoval mistr světa z roku 2010.

Klíčovou postavou byl opět Sergej Mozjakin, který v minulém duelu přihrál na čtyři branky Magnitky, dnes dvakrát skóroval sám. "Samozřejmě, že se dá ubránit. Má ale výbornou střelu... Dvakrát za zápas to tam dostal a dvakrát to trefil, nedá se nic dělat. Je to škoda o to víc, protože si troufám říct, že jsme si zasloužili vyhrát, ale bohužel," litoval Novotný.

Lev věří, že jeho výhodou bude i širší kádr a dostatek sil. "Už před prodloužením jsem v kabině říkal, že máme víc sil. Musíme se sebrat hlavně psychicky. Fyzicky jsme na tom dobře, ale hlavně, aby fungovala hlava. To je to nejdůležitější, abychom to v pondělí urvali doma. Je to všechno otevřené," dodal kapitán mužstva.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články