Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

K reprezentaci se připojí třinečtí Martin Růžička a Linhart

Praha - Výběr trenéra Vladimíra Růžičky po čtvrtečním a pátečním utkání s Dánskem v Děčíně ode dneška opět pokračuje v tréninku v pražském Edenu. Zítra reprezentaci v přípravě na mistrovství světa doplní útočník Martin Růžička a obránce Tomáš Linhart z Třince. Na dnešním srazu se sešlo 28 hráčů, kvůli problémům s kotníkem chyběl vítkovický útočník Ondřej Roman.

Pro Martina Růžičku i Linharta skončila klubová sezona v sobotu, kdy Oceláři prohráli v šestém semifinále play-off extraligy na ledě Zlína a přišli o šanci postoupit do finále. Kouč Růžička počítá s tím, že by oba zařadil do hry už alespoň v některém z duelů proti Norsku v Euro Hockey Challenge, které se hrají ve středu a ve čtvrtek v Havlíčkově Brodu.

"Ještě uvidíme. Jsou to ale hráči, které potřebuju co nejvíc vidět, protože o nich uvažuju i pro mistrovství světa. Sice hráli, ale budou mít dva tři dny volna. Určitě bych chtěl, aby aspoň do jednoho ze zápasů nastoupili," řekl Růžička. Čeká také ještě na rozuzlení série mezi Spartou a Kometou Brno, která skončí dnes, a z vyřazeného týmu vybere další reprezentanty.

V kádru si ponechal všechny hráče, které od úvodu přípravy nominoval. V současné době chybí jen Roman, který se zranil v pátečním utkání v Havlíčkově Brodu. "Má problémy s kotníkem. Bude se celý týden doma léčit a v pondělí se na něj podívají lékaři, zda bude moct pokračovat v přípravě," řekl tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Proti Norsku nejspíš bez Červenky

Růžička se v duelech proti Norsku chystá rozložit zátěž na všechny hráče z týmu. "Budu asi chtít, aby ještě nehrál Roman Červenka. Necháme ho ještě tyto dva zápasy odpočívat," doplnil Růžička. Národní tým se bude připravovat v Edenu až do pátku a mezitím zamíří jen k zápasům do Havlíčkova Brodu.

Další duely Euro Hockey Challenge sehraje český tým se Švýcarskem v pátek 25. dubna v Neuenburgu a v neděli 27. dubna v Basileji. Generálkou na MS budou Oddset Hockey Games ve Stockholmu.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejovou reprezentaci doplní Martin Růžička a Tomáš Linhart

Kádr českých hokejistů pokračující v přípravě na MS:

Brankáři: Pavel Francouz (Litvínov), Tomáš Závorka (Karlovy Vary), Jakub Kovář (Jekatěrinburg/KHL), Alexander Salák (Petrohrad/KHL).

Obránci: Lukáš Kovář, Tomáš Kudělka (oba Vítkovice), Michal Gulaši (Karlovy Vary), Bohumil Jank (Hradec Králové), Tomáš Linhart (Třinec), Vojtěch Mozík (Plzeň), Ondřej Vitásek (Liberec), Matěj Stříteský (Litvínov), Jan Kolář (Doněck/KHL), Tomáš Mojžíš (Slovan Bratislava/KHL).

Útočníci: Tomáš Nosek, Lukáš Radil, Tomáš Zohorna (všichni Pardubice), Ondřej Roman, Vladimír Svačina (oba Vítkovice), Petr Pohl, Martin Zaťovič (oba Karlovy Vary), Tomáš Filippi, Jakub Valský (oba Liberec), Jakub Petružálek, Tomáš Vinco(oba Kazaň/KHL), Martin Růžička (Třinec), Roman Červenka (Petrohrad/KHL), Lukáš Kašpar (Doněck/KHL), Robert Kousal (Podolsk/KHL), Radek Smoleňák (Chanty-Mansijsk/KHL), Michal Vondrka (Slovan Bratislava/KHL).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články