Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sparta vyhrála v Brně druhý zápas a srovnala stav série

Brno - Sparta vyhrála ve čtvrtém semifinálovém zápase v Brně 5:3 a srovnala stav série na 2:2. Kometa mohla získat výhodu mečbolu, nicméně více ze zápasu měla už od začátku Sparta, která se i ujala vedení. Brno sice dokázalo dvakrát srovnat, zlomila ho však vlastní pětiminutová přesilovka. Pražané totiž během ní vstřelili rozhodující gól, který těsně po jejím konci potvrdili. 

Radost hokejistů Sparty
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Po nedělním nezdaru v prodloužení trenér Sparty Jandač sáhl k několika změnám v sestavě. Do prvního útoku zařadil Buchteleho, poprvé do play-off zasáhl i Divíšek. Také brněnský kouč Kýhos pozměnil tým, do základní sestavy se dostal Dlapa a v play-off se představil premiérově útočník Novotný, který nahradil Rašku. Sparta vstoupila do utkání razantněji. Už ve 4. minutě z jednoduchého protiútoku po ose Philipp, Pech se dostal do šance Rolinek, jehož střela propadla za brankáře Čiliaka. Kometa po inkasovaném gólu přidala na důrazu a v 10. minutě vyrovnal Koreis, jenž našel při dorážce skulinku mezi chrániči brankáře Pöpperleho.

Po čtvrthodině hry ujel po pravé straně Forman, jenž našel přesnou přihrávkou najíždějícího obránce Poláčka, který přidal druhou branku. Hned v úvodu druhé třetiny se podařilo Kometě vyrovnat po hrubé chybě obránce Sičáka, který z prostoru za brankou vyhodil kotouč přímo na hokejku Kempného. Na jeho tvrdou ránu nestačil Pöpperle vůbec reagovat. Kromě vysokého tempa přibyly na ledě i zákroky za hranicí pravidel. Ve 29. minutě po faulu na útočníka Pecha byl brněnský obránce Jan Hanzlík vyloučen na 5 minut a do konce utkání. Kometa se přesilovce soupeře ubránila.

Navíc trvala jen tři minuty, neboť ji ukončil faulem Rolinek. Stejný trest jako Hanzlíka potkal i Tomáše Rachůnka, jenž trefil loktem Němce do hlavy. Nejproduktivnější útočník Brna opustil led na nosítkách a na rozdíl od Pecha se už do hry nevrátil. Odjel na vyšetření do nemocnice. Kometa doplatila na nervozitu při 47 sekund dlouhé přesilovce pět na tři. V dalším pokračování dokonce Sparta v oslabení dala třetí branku.

Domácí obránce Kempný nechtěně vrátil soupeři přihrávku na vyrovnávací gól. Jeho křížný pas zachytil Hlinka a z jeho přihrávky Buchtele ve 39. minutě skóroval. Hned v úvodu třetí třetiny Kometa nevyužila přesilovku a naopak Přibyl hned po návratu z trestné lavice vstřelil čtvrtou branku Sparty. Brňané ještě necelé čtyři minuty před koncem po gólu Hynka Zohorny vykřesali naději na vyrovnání. Při power play Brna ale Pech střelou do prázdné branky pojistil vítězství Pražanů.

HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 3:5 (1:2, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 10. Koreis (Burian, Vondráček), 21. Kempný, 57. H. Zohorna (Žižka, T. Svoboda) - 4. Rolinek (Pech, Philipp), 15. Polášek (Forman, T. Rachůnek), 39. Buchtele (J. Hlinka), 42. Přibyl (Klimek), 59. Pech (Buchtele). Rozhodčí: Pešina, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:7, navíc Jan Hanzlík - T. Rachůnek oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 7200 (vyprodáno). Stav série: 2:2.

Brno: Čiliak - Dlapa, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka - Jakub Svoboda, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - H. Zohorna, Š. Novotný, Pivko - Vondráček, Koreis, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Sparta: Pöpperle - Pilař, Piskáček, Sičák, Polášek, Philipp, Kubát - P. Ton, J. Hlinka, Buchtele - Kumstát, Pech, Rolinek - Klimek, Divíšek, I. Rachůnek - Forman, Přibyl, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.

Martin Pešout (Brno): "V první třetině jsme se nechali trochu unést a pustili soupeře asi do čtyř přečíslení čtyři na dva. To se nám celou sezonu nestávalo. Dovolili jsme tím soupeři převzít iniciativu. Po hrubé chybě Sičáka jsme vyrovnali na 2:2 a byli jsme i lepší. Gól visel ve vzduchu. Udělali jsme nepochopitelnou chybu a Sparta si už vítězství pohlídala."

Zdeněk Moták (Sparta): "Od prvního vhazování jsme dávali najevo, že si chceme odvést vítězství. Dobře jsme bruslili, hráli jsme tvrdě, vytvářeli jsme si tlak. Trošku nás přibrzdila druhá třetina, ve které jsme soupeři dovolili srovnat skóre. Získali jsme vždy náskok, který jsme ale dvakrát ztratili. Ve třetí jsme ale znovu přitlačili a nedovolili si vítězství vzít."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články