Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Mladá Boleslav znovu vyhrála a ujala se vedení v baráži

Mladá Boleslav – Novým lídrem baráže o extraligu se stali hokejisté Mladé Boleslavi. Pomohlo jim k tomu domácí vítězství proti Chomutovu 2:1, o kterém dvanáct minut před koncem rozhodl Richard Jarůšek. Piráti si naopak připsali třetí prohru v řadě a se ztrátou dvou bodů jsou třetí.

Radující se hokejisté Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Chomutov po předchozích dvou zápasech, z nichž získal jen jeden bod, začal na ledě Mladé Boleslavi aktivně a otevřel skóre už po 69 vteřinách. Domácí udělali chybu ve středním pásmu, Severočeši ujeli do přečíslení dvou na jednoho, Svoboda přihrál Bartečkovi a chomutovský kapitán prostřelil brankáře Valenta.

V páté minutě skončil zápas pro chomutovského obránce Pulpána, který opustil ledovou plochu na nosítkách a brzy poté hosté ztratili také vedení. Po vyloučení Hřebejka domácím stačilo na využití přesilovky deset vteřin - Ovčačíkova střela od modré prošla gólmanu Růžičkovi mezi betony. Obrat mohl završit v závěru třetiny boleslavský Musil, jenž dostal dlouhou přihrávku od Žabky, ale Růžička jeho sólo zneškodnil.

Domácí vstoupili do druhé třetiny sérií přesilovek, ale výraznější šanci si nevytvořili. V ideální pozici se ocitl až v 27. minutě Pabiška, z levého kruhu trefil ovšem pouze Růžičku. Krátce po polovině zápasu mohl Chomutovu vrátit vedení Sikora, jenže na odraz puku před poloprázdnou bránou nestihl zareagovat.

Skóre se tak měnilo až ve 48. minutě. Střela domácího Pojkara od modré čáry letěla vedle, ale Jarůšek zpoza brány dostal puk za Růžičku s odrazem o gólmanova záda. Boleslav pak ostřelovala chomutovskou branku při trestech Hřebejka a Sikory, v 55. minutě nevyužil přesilovku ani Chomutov po vyloučení Musila. Závěrečné minuty už domácí zvládli a uhájili velmi cenné tři body.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z barážového utkání Mladá Boleslav - Chomutov

BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Ovčačík (Broš), 48. Jarůšek (Pojkar, Kubica) - 2. Bartečko (Jaroslav Svoboda, Pulpán). Rozhodčí: Pešina, Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 4 040.

Mladá Boleslav: Valent - Pojkar, Němeček, Jindra, Ovčačík, Bohunický, Žabka, Kurka - Pabiška, D. Výborný, Mikulík - Klimenta, Broš, Jarůšek - Starý, Musil, M. Látal - Kubica, Vrbata, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Chomutov: Martin Růžička - Malec, Pulpán, J. Stehlík, J. Mrázek, Havel, Krstev, Bartejs - D. Hruška, Gajovský, Hřebejk - Bomersback, Jaroslav Svoboda, Bartečko - Šagát, Kämpf, Hromas - O. Kaše, Sikora, Kubinčák. Trenéři: Beck, R. Kaše a Martínek.

František Výborný (Mladá Boleslav): "Byla to velká bitva a diváci viděli velice dobrý hokej. Před týdnem v Chomutově jsme sahali po třech bodech a odvezli si jeden, takže jsem rád, že se nám to vrátilo a dnes jsme získali tři. Kdyby za čtrnáct dnů vypadala tabulka baráže takhle, bylo by to fajn, ale nemá cenu dělat prognózy, zbývá ještě hodně zápasů."

Jaroslav Beck (Chomutov): "Byla to vyrovnaná bitva, ale nemůžeme spoléhat na jeden gól, to bychom vyhráli jedině se štěstím. Mám pocit, že domácí hráli s větším nasazením a šli za výhrou víc. Musíme udělat nějaká opatření, protože s ofenzivou máme problém. Jsme teď pod určitým tlakem. Který tým ho neustojí, ten baráž nezvládne."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články