Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Tlak tu byl, ale do Ostravy už se nám nechtělo, říká Pöpperle

Praha - Pět let čekali hokejisté Sparty na postup do semifinále play-off hokejové extraligy. Od té doby sice dvakrát vyhráli základní část soutěže, ale až letos se jim podařilo přejít přes čtvrtfinále a díky výhře nad Vítkovicemi jsou v bojích o medaile. Výraznou zásluhu na tom má i brankář Tomáš Pöpperle.

Tomáš Pöpperle
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

"Dlouho se to nepodařilo a tlak tady byl, to jsme vnímali. Sparta už to potřebovala, takže jsme rádi, že se to podařilo," řekl Pöpperle po výhře nad Vítkovicemi 2:1 po samostatných nájezdech, která celou série ukončila. "Uvidíme, jak se teď budeme cítit. Trošku to z nás spadne, první kolo byl trošku strašák," přiznal.

Sparta sice porazila Vítkovice 4:1 na zápasy, ale až na jeden případ všechna utkání skončila o gól. "Klíčovým momentem asi bylo, že jsme uspěli ve třetím zápase v Ostravě. Jeli jsme tam za stavu 1:1 a první zápas tam byl těžký. Když jsme ho v prodloužení zvládli, tak bylo vidět, že to z nás trošku spadlo a byli jsme sebevědomější," uvedl Pöpperle.

Maximálně vyrovnaný duel byl i dnes v Praze. "Vítkovice bojovaly do poslední vteřiny a pro nás bylo těžké se prosadit. Nebyli jsme úplně ve své kůži, ale poslední krok jsme zvládli. Super," oddechla si brankářská jednička Sparty. Domácí si podle Pöpperleho uvědomovali, že mohou sérii ukončit. "Trochu jsme to v hlavách měli. Už se nám do Ostravy nechtělo. Věděli jsme, že máme šanci a chceme to ukončit," řekl.

Spartu nepoložila ani smolná branka ve druhé třetině, kdy Pöpperleho překonal střelou ze středního pásma Tomáš Kudělka. "Byl to smolný gól. Hráč to nastřeloval a trefil mezi kruhy beka, který puk tečnul na druhou stranu. Ale nepoložilo nás to. Šli jsme si za tím, jen nám to tam nespadlo a rozhodli až nájezdy," uvedl Pöpperle, který si připsal 28 úspěšných zákroků.

V nájezdech byl poté stoprocentní. Nepřekonali jej Petr Strapáč, Jan Káňa ani Ondřej Roman. "Nevěděl jsem, kdo pojede. Čekal jsem Burgra nebo Šedivého, ale nakonec jeli kromě Romana jiní hráči. Snažil jsem se to pochytat. Každý udělal něco jiného, než jsem čekal, ale naštěstí mě to trefilo," pousmál se.

Nepomohly mu ani rady od Romana Málka, který v sezoně působil ve Vítkovicích a nyní mu kryje záda ve Spartě. "I on byl překvapený, kdo jel. Říkal, kdo co dělá, ale pak jeli jiní hráči a udělali něco jiného," přiznal Pöpperle, který ocenil výbornou návštěvu v Tipsport Aréně. Na zápas přišlo 10 070 diváků.

"Když přijde tolik lidí a fandí vám, tak to cítíme. Je to super a doufám, že to bude pokračovat," přál si. Soupeře pro semifinále krátce po skončení první série Pöpperle moc neřešil. "Máme dost trenérů, kteří to budou sledovat a informovat nás. Ani nevím, na koho můžeme jít. Asi pojedeme zase na Moravu, ale to je jedno," pousmál se.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Vítkovice
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články