Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Voráček si prodloužil gólovou sérii. Trefil se i Hudler. K výhře to však nevedlo

New York – Tři zápasy, tři góly. To je bilance útočníka Philadelphie Jakuba Voráčka z posledních duelů NHL. Avšak ani branka českého střelce nepomohla Flyers k bodům a na ledě New Yorku Rangers prohráli 1:3. Trefil se také Jiří Hudler, rovněž jeho Calgary ale podlehlo Anaheimu 2:3.

Jakub Voráček (uprostřed) slaví gól se svými spoluhráči
zdroj: ČTK/AP autor: Chris Szagola

NY Rangers - Philadelphia 3:1

Zatímco v sobotu Flyers s přispěním Voráčka porazili 4:1 nejlepší tým celé soutěže St. Louis, v posledních dvou duelech nebyly trefy českého reprezentanta nic platné. V úterý "Letci" podlehli 2:3 Los Angeles, nyní nestačili na Rangers. Ti si pátým vítězstvím v řadě upevnili pátou příčku v tabulce Východní konference a svým pronásledovatelům na sedmém až desátém místě odskočili na rozdíl šesti bodů, přičemž šestá Philadelphia má o tři méně.

Fanoušci v Madison Square Garden slavili gól v každé třetině. V 8. minutě otevřel skóre Derek Dorsett, ve 26. zvýšil na 2:0 Ryan McDonagh, třetí branku přidal ve 48. minutě Dominic Moore. Voráček obstaral čestný zásah hostů až necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny a svou 21. trefou v sezoně tak zkazil čisté konto brankáři Henriku Lundqvistovi. "Je to samozřejmě ohromně cenné vítězství. Nejen kvůli bodům, ale i kvůli tomu, že se s nimi můžeme utkat hned v prvním kole play-off," řekl Derek Dorsett. "Flyers jsou nepříjemným soupeřem, který hraje tvrdě do těla. Je vidět, že se s tím umíme popasovat," dodal Dorsett.

Ve prospěch Rangers při případném vzájemném duelu v play-off hovoří také fakt, že Philadelphii porazili na domácím ledě už poosmé za sebou. Naposledy s ní prohráli v únoru před třemi lety. "O tom teď ale nepřemýšlíme. Teď máme v hlavě jen další zápas. Nejdřív se do play-off vůbec musíme dostat," konstatoval kouč Flyers Craig Berube. "Dneska jsme nepodali dostatečně dobrý výkon, abychom mohli vyhrát. Zvlášť ve druhé třetině jsem postrádal nasazení a důraz u mantinelu. Skoro k ničemu jsme se nedostali," dodal Berube.

Calgary - Anaheim 2:3

Hudler se v duelu proti Anaheimu prosadil v poslední minutě druhé třetiny a Flames po jeho 16. gólu v letošním ročníku vedli 2:1. "Kačeři" však ve třetím dějství skóre otočili, vítězný gól vstřelil v 55. minutě Andrew Cogliano.

Anaheim jako čtvrtý tým v sezoně překonal magickou hranici 100 bodů a stále živí šanci na obhajobu vítězství v Pacifické divizi, když na vedoucí San Jose ztrácí jen dva body a má dva zápasy k dobru. "Ale dva zápasy navíc nic neznamenají, dokud je nevyhrajeme," poznamenal trenér Bruce Boudreau.

Minnesota - Vancouver 2:5

Naději na postup do play-off udrželi hokejisté Vancouveru výhrou 5:2 na ledě Minnesoty. Canucks, v jejichž dresu dvakrát skóroval David Booth, tak zvítězili potřetí za sebou a v tabulce Západní konference ztrácejí z desáté příčky čtyři body na osmý Phoenix.

Kromě Bootha byl klíčovou postavou zápasu brankář Eddie Lack. Minnesota totiž přestřílela Vancouver v poměru 31:19, na brankáře soupeře ale vyzrála jen dvakrát a Lack byl s 29 zákroky vyhlášen druhou hvězdou zápasu. "Pořád je celá řada věcí, na kterých musíme dál pracovat a s nimiž se musíme v příštích týdnech poprat," řekl trenér Vancouveru John Tortorella. "Ale stále dýcháme, což je teď to nejdůležitější. Našli jsme způsob, jak vyhrávat."

Výsledky NHL:

Minnesota - Vancouver 2:5 (1:1, 0:2, 1:2) Branky: 18. Coyle, 53. Niederreiter - 16. a 32. Booth, 40. Kassian, 52. D. Sedin, 53. Kesler. Střely na branku: 31:19. Diváci: 19 014.

Calgary - Anaheim 2:3 (0:1, 2:0, 0:2) Branky: 25. McGrattan, 40. Hudler (Šmíd) - 19. Bonino, 46. Perreault, 55. Cogliano. Střely na branku: 34:34. Diváci: 19 289.

NY Rangers - Philadelphia 3:1 (1:0, 1:0, 1:1) Branky: 9. Dorsett, 26. McDonagh, 48. Moore - 59. Voráček. Střely na branku: 29:31. Diváci: 18 006.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články