Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Lev "mečbol" nevybojoval. S Doněckem prohrál a série je opět vyrovnaná

Bratislava – Případná výhra je mohla přiblížit jedno vítězství od postupu do semifinále. Hokejisté Lva Praha však čtvrtý zápas čtvrtfinále Kontinentální ligy, který se hrál opět v bratislavském azylu, s domácím Donbassem Doněck nezvládli a prohráli 1:3. Stav série je tak vyrovnaná 2:2 na zápasy.

Brankář Lva Praha Petri Vehanen v zápase proti Doněcku
zdroj: ČTK autor: Koller Jan

Souboj na čtyři vítězství pokračuje ve středu od 19:00 opět v Bratislavě. Doněck tam nastoupil už ve třech zápasech bojů o Gagarinův pohár kvůli situaci na Ukrajině, Lev bude hrát na Slovensku jako domácí tým kvůli kolizi s čtvrtfinálovým duelem Sparty s Vítkovicemi v pražské Tipsport Aréně. Dějiště pátečního šestého zápasu ještě není jasné.

Lev nastoupil bez potrestaných útočníků Novotného a Birnera a hned v úvodu zahrozil Thörnberg. Šance ale dlouho chyběly. V 11. minutě ohrozili Vehanena Laine a z dorážky Wirtanen. Pak po vyloučeních Koláře a Wirtanena hrál Lev 104 vteřin v pěti proti třem, ale pokusy Oystricka, Zackrissona, Thörnberga ani Mäenpääho ke gólu nevedly. Radoval se v 17. minutě Donbass, když se po Kašparově přihrávce trefil k levé tyči Bartulis.

V úvodu druhého dějství měl ideální šanci na vyrovnání Azevedo, ale zblízka minul. V dalším tlaku Pražanů musel Laco řešit Thörnbergovu teč i další pokusy Lva. V 28. minutě zničehonic udeřil Donbass. Gragnani nechal před brankovištěm prostor Torjanikovi, který poslal za Vehanenova záda Běluchinovu přihrávku.

Donbass byl při chuti a finského gólmana vzápětí ohrozil i Dadonov. Na druhé straně nevyužil další šanci Azevedo a Lev marně dobýval obranu Doněcku.

Do závěrečné třetiny vstoupil Lev se snahou snížit, ale Donbass úspěšně bránil. Pražané ustáli své první oslabení v zápase a Vehanen měl práci i po něm, nejnebezpečnější byla Varlamovova střela. Lev se neprosadil ani při Wirtanenově trestu, Laco si poradil se Sekáčovým pokusem a Doněck vyřešil i následný velký závar.

Závěr zdramatizoval v 56. minutě Azevedo, který se dostal po Němcově přihrávce za obranu a překonal Laca střelou k levé tyči. Lev se tlačil za druhým gólem, ale Laco třetí prodloužení v sérii za sebou nepřipustil. Naopak 35 sekund před koncem při power play rozhodl do prázdné branky hostů Dadonov. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy ze čtvrtého čtvrtfinále KHL Doněck - Lev

Donbass Doněck - Lev Praha 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 17. Bartulis (Kašpar, Dadonov), 29. Torjanik (Běluchin, Zacharov), 60. Dadonov (Jakucenja) - 56. Azevedo (Němec, Oystrick). Rozhodčí: Ravodin, Gašilov - Metalnikov, Sirotkin. Vyloučení: 3:1. Bez využití. Diváci: 5084. Stav série: 2:2.

Doněck: Laco - Kolář, Koněv, Podhradský, C. Wilson, Bartulis, Razin - Robitaille, Wirtanen, Laine - Jakucenja, Fedotěnko, Dadonov - Kašpar, Varlamov, Kagarlickij - Zacharov, Běluchin, Torjanik. Trenér: Andrej Nazarov.

Lev: Vehanen - Němec, Oystrick, O'Byrne, Gragnani, Mäenpää, Nakládal - Thörnberg, Vrána, Sekáč - Řepík, Kapanen, Ridderwall - Klepiš, Azevedo, Zackrisson - Matai, Cingel, Kubalík - od 35. navíc Pacovský. Trenér: Kari Jalonen.

Andrej Nazarov (Doněck): "Bylo to utkání podobné tomu nedělnímu. Jsme samozřejmě rádi za vítězství. Nikdo ale ještě nevyhrál čtyři zápasy, ve středu se začne prakticky znova."

Kari Jalonen (Lev Praha): "Začali jsme dobře, v úvodu jsme měli několik šancí, ale nedokázali jsme dát branku. Vzápětí jsme inkasovali a obraz hry se změnil. Nejlepší byla z naší strany třetí třetina, ve které jsme soupeře dostali pod tlak. Nakonec to nevyšlo, stav série je 2:2 a ve středu se pokračuje."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články