Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Protest Vítkovic uspěl. Sudí chybovali, řekla komise

Ostrava - Protest Vítkovic proti rozhodcovským verdiktům ve třetím čtvrtfinále play-off u komise rozhodčích uspěl, sudí Milana Mináře a Antonína Jeřábka si předvolala k mimořádnému zasedání. Šéf komise Pavel Halas konstatoval, že hlavní arbitři se dopustili závažných chyb v řízení zápasu, ve kterém Vítkovice podlehly 2:3 v prodloužení. Výsledek se však nemění a ostravský tým je tak nadále krok od vyřazení.

Utkání Vítkovice - Sparta
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Podle Vítkovic rozhodčí hrubě ovlivnili výsledek utkání zejména tím, když v závěrečné desetiminutovce nepotrestali zákrok Tomáše Rolinka na Vladimíra Svačinu, po němž hosté vyrovnali na 2:2. Halas dal ostravskému klubu po přezkoumání videozáznamu za pravdu a konstatoval, že hráč Sparty měl být za faul potrestán menším dvouminutovým trestem.

Minář s Jeřábkem chybovali i tím, když Janu Piskáčkovi uložili pět minut před koncem normálního času za faul na Romana Szturce jen menší trest. Podle Halase měl sparťanský bek dostat vyšší trest plus trest do konce zápasu. "Bránící hráč neměl v úmyslu hrát kotoučem," vysvětlil Halas.

I když se Vítkovice dočkaly satisfakce u hokejového tribunálu, na porážce 2:3 ve třetím utkání se už nic nezmění. Generální manažer klubu Petr Husička proto žádnou úlevu necítí. "Nic už si na tom nevememe. Výsledek zůstává v platnosti, i když jsme v tom utkání měli vést 2:1 a hrát pět minut přesilovku," řekl Husička.

Případné tresty nad dvojicí chybujících rozhodčích vynese komise po úterním jednání. Sparta vede v sérii 3:1 a ve středu může v pátém utkání na domácím ledě rozhodnout o postupu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články