Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Z Čechů bodoval pouze Gudas, výhru Tampy řídil hattrickem Stamkos

New York - Český obránce Radko Gudas přispěl ve středečním utkání NHL jedním gólem k výhře hokejistů Tampy Bay na ledě Toronta 5:3. Třiadvacetiletý bek už po 59 sekundách hry otevřel skóre zápasu, když překvapil brankáře Jamese Reimera nenápadnou střelou od modré čáry.

Toronto - Tampa Bay
zdroj: ČTK/AP

Toronto - Tampa Bay 3:5

Gudas se po vyhraném vhazování v útočném pásmu příliš nerozpakoval, nahodil puk na branku a ten k překvapení všech zapadl s odrazem od tyčky do sítě. "Vůbec jsem tu střelu neviděl," přiznal po zápase Reimer. "Byla přede mnou spousta těl. Snažil jsem se přikrčit, abych našel střelce, ale viděl jsem jen samé nohy a kotouč jsem zahlédl až na poslední chvíli," dodal Reimer. Pro Gudase to byl třetí přesný zásah v sezoně a celkově pátý v NHL. Následně byl ale na ledě u dvou inkasovaných gólů, díky nimž se Maple Leafs dostali do vedení 2:1.

Pak však začal úřadovat kapitán Lightning Steven Stamkos, který ještě v první třetině dvěma góly znovu otočil skóre ve prospěch hostů a ve 26. minutě dovršil hattrick trefou na 4:2. Stamkos, který se 6. března vrátil do sestavy po čtyřměsíční pauze zaviněné zlomeninou nohy, tak rozšířil svou letošní střeleckou bilanci na 19 gólů. V posledních čtyřech zápasech se trefil pětkrát a na další dvě branky přihrál. Pro Stamkose to byl výjimečný večer. Narodil se totiž v Markhamu a v Torontu je tak jako doma. "Byl to skvělý zápas, jen mě mrzelo, že na led nepřistály žádné čepice," prohlásil Stamkos, jehož skvělý výkon sledovala z hlediště celá rodina a spousta příbuzných.

Dalším strůjcem čtvrtého vítězství Tampy v řadě byl brankář Ben Bishop, jenž si připsal 36 úspěšných zákroků, z toho 21 ve třetí třetině. Stínem utkání bylo zranění domácího obránce Paula Rangera, který byl na konci první třetiny odvezen z ledu na nosítkách poté, co ho narazil zezadu na mantinel útočník Tampy Alex Killorn. První zprávy z nemocnice zněly naštěstí pozitivně, Ranger byl při vědomí a reagoval na podněty.

Chicago - St. Louis 4:0

Jubilejní 700. vítězství na střídačce oslavil trenér Joel Quenneville, jehož Chicago porazilo lídra soutěže St. Louis 4:0. Quenneville, jenž dříve koučoval právě St. Louis, je třetím trenérem v historii NHL, který na tuto metu dosáhl. Před ním to dokázali pouze Scotty Bowman (1 244) a Al Arbour (782). Čistým kontem, svým druhým v sezoně, se o vítězství obhájců Stanleyova poháru zasloužil brankář Corey Crawford.

Winnipeg - Colorado 5:4 P

Chicago se vyhouplo na čtvrtou příčku v tabulce Západní konference o bod před Colorado, které prohrálo 4:5 v prodloužení s Winnipegem. Přesto si oslavenec Quenneville dělal po utkání starosti. Ve druhé třetině totiž odstoupil ze hry elitní útočník Patrick Kane a podle prvních prognóz bude v sestavě Blackhawks chybět minimálně tři týdny. "Všichni víme, co pro náš tým znamená, ale budeme se muset s jeho absencí nějak vypořádat," konstatoval trenér Chicaga.

Vancouver - Nashville 2:0

Naději na postup do play-off dál živí Vancouver po výhře 2:0 nad Nashvillem. Canucks na 10. místě Západní konference ztrácejí tři body na osmý Phoenix, ten má však tři zápasy k dobru. Bezchybným výkonem se na středeční výhře podílel brankář Eddie Lack, který zneškodnil všech 30 střel a vychytal čtvrté čisté konto v sezoně. Oba góly vstřelil Vancouver ve třetí třetině v rozmezí 73 sekund.

Výsledky NHL:

Toronto - Tampa Bay 3:5 (2:3, 0:1, 1:1) Branky: 4. Kessel, 11. Kuljomin, 49. Gardiner - 14., 16. a 26. Stamkos, 1. Gudas, 53. Johnson. Střely na branku: 39:30. Diváci: 19 585.

Vancouver - Nashville 2:0 (0:0, 0:0, 2:0) Branky: 47. Jensen, 48. Edler. Střely na branku: 22:30. Diváci: 18 910.

Winnipeg - Colorado 5:4 v prodl. (2:2, 1:1, 1:1 - 1:0) Branky: 4. a 45. Ladd, 13. Tangradi, 33. E. Kane, 62. Wheeler - 1. O'Reilly, 18. Landeskog, 40. Holden, 51. McLeod. Střely na branku: 27:27. Diváci: 15 004.

Chicago - St. Louis 4:0 (1:0, 1:0, 2:0) Branky: 20. Keith, 36. Shaw, 46. Krüger, 48. B. Smith. Střely na branku: 30:23. Diváci: 21 640.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články