Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Barážové kvarteto doplnila Olomouc

Olomouc - Hokejisté Olomouce si stejně jako loni zahrají baráž o účast v extralize. Hanáci v pátém semifinále první ligy porazili na domácím ledě Jihlavu 5:2 a sérii vyhráli 4:1 na zápasy. Baráž o extraligu tak zná kompletní složení. Z nejvyšší soutěže spadly do boje o záchranu Chomutov a Kladno a z první ligy se do baráže dostal už dříve její vítěz Mladá Boleslav, který postoupil přes Třebíč v sobotu. Účast mezi elitou pro příští sezonu si zajistí dvě nejlepší mužstva.

Fanoušci hokejové Olomouce
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Páté semifinále mezi Morou a Duklou začalo z obou stran opatrně, i když domácí měli šanci už ve 20. sekundě. Ostřížek ale Ritticha nepřekonal a pak obrany na dlouho útočníky do větších možností nepustily. V 8. minutě se dočkalo olomoucké publikum. Selingr našel Ostřížka a tomu stačilo nastavit hůl a tečovat puk do prázdné branky. Olomouc skórovala podruhé při vyloučení Kuřítka. Knotek připravil puk kapitánu Bartoňovi a ten čistým průstřelem nedal Rittichovi šanci.

Ve druhé třetině pokračovali domácí v cestě do baráže. Bartoň měl volnou cestu od modré, jeho tvrdou střelu Rittich vyrazil, ale na dorážku Vodného byl už krátký - 3:0. Na sekundu přesně v polovině duelu hosté snížili, v přesilovce pálil od modré přesně Dobrovolný.

Ve 35. minutě využila Jihlava další přesilovku díky Podlipnikovi a po snížení na 2:3 se rýsovalo drama. Jihlava bojovala až do konce, její snažení utnul až v 57. minutě Pekr, který z brejku zvýšil na 4:2. Dukla zkusila ještě power play, ale Pekr druhým gólem pečetil výhru.

Baráž začne 26. března

O dvě místa v nejvyšší soutěži pro ročník 2014/15 se začne bojovat ve středu 26. března. Na úvod jsou na programu duely Mladé Boleslavi s Kladnem a Chomutova s Olomoucí.

Stejně jako loni, kdy se začalo hrát novým systémem souboje dvou nejhorších celků extraligy a dvou nejlepších první ligy, se týmy utkají čtyřkolově každý s každým. Rozhodnuto bude nejpozději v neděli 20. dubna, kdy je na programu poslední 12. kolo.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olomouc - Jihlava

Olomouc - Jihlava 5:2 (2:0, 1:2, 2:0)

Branky: 57. a 59. Pekr, 8. Ostřížek, 12. Bartoň, 23. Vodný - 30. Dobrovolný, 36. Podlipnik. Rozhodčí: Čech, Blecha - Barteček, Vengřín. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:2. Diváci: 4 020. Konečný stav série: 4:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články