Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Bodový rekord zůstal nepřekonán. Sparta v posledním kole podlehla Pardubicím

Praha – Mohli překonat jedenáct let starý rekord Pardubic v počtu získaných bodů po zavedení tříbodového systému, hokejistům Sparty však závěrečné kolo základní části nevyšlo. Suverénní lídr tabulky na vlastním ledě podlehl Pardubicím 0:3 a poprvé v sezoně doma nevstřelil ani branku.

Radost hokejistů Pardubic
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Východočeši porazili Spartu poprvé v sezoně, velkou zásluhu na tom měl brankář Július Hudáček, který si připsal 55 úspěšných zákroků a udržel druhou nulu. Před pátečními zápasy se Pardubice posunuly na sedmé místo tabulky.

Většina domácích zápasů Sparty byla v této sezoně bohatá na branky, dnes si ale diváci v Tipsport areně na první gól museli počkat až do druhé třetiny. V úvodní části totiž neviděli moc atraktivní hokej ani velké šance. Skóre mohli otevřít hostující Tybor nebo domácí Pech, nikdo ale brankáře překonat nedokázali.

Bezbrankový stav se změnil až ve 22. minutě a prosadily se Pardubice. Své první branky v dresu Východočechů se po pohotové dorážce dočkal ruský útočník Mozer. Sparta v domácím prostředí inkasovala po 209 minutách, předešlé tři duely totiž uhrála s čistým kontem.

Pražané měli ideální příležitost vyrovnat během 74 sekund dlouhé přesilové hry pět na tři, pozorného Hudáčka však nepřekonali. Sparta měla drtivou střeleckou převahu, šance ale domácí útočníci postupně spalovali. Vyrovnat nedokázali Ton, Hlinka ani Tomáš Rachůnek. Solidní střelecké příležitosti měli i hosté, druhou branku mohli přidat Sýkora, Zohorna nebo Radil.

V duchu převahy Sparty se nesla i třetí dvacetiminutovka, ale místo vyrovnání se prosadili hosté. Při Kubátově vyloučení překonal Pöpperleho Radil a přiblížil Pardubice k prvnímu bodovému zisku v zápasech proti Pražanům v sezoně. Výhru hostů nakonec potvrdil ještě třetí gól Tybora.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Pardubice

HC Sparta Praha - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 22. Mozer (Kolář), 52. Radil (V. Kočí, Tybor), 57. Tybor (Radil, Vašíček). Rozhodčí: Lacina, R. Polák - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Diváci: 4370.

Sparta Praha: Pöpperle - Pilař, Piskáček, Sičák, Polášek, Hrbas, Kubát - P. Ton, J. Hlinka, Buchtele - Kumstát, Pech, T. Rachůnek - Klimek, Divíšek, I. Rachůnek - Simon, Přibyl, Forman. Trenéři: Jandač a Moták.

Pardubice: Hudáček - Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček, V. Kočí, Korím - P. Sýkora, T. Zohorna, Endál - Radil, T. Nosek, Tybor - Kolář, Mozer, Semorád - Číp. Trenéři: Venera a Říha ml.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články