Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Klesla doputoval přes Washington do Buffala, kde se potká s Neuvirthem

Buffalo - Čeští hokejisté Rostislav Klesla a Michal Neuvirth se v zámořské NHL stali novými posilami Buffala. Klub je získal z Washingtonu výměnou za slovenského gólmana Jaroslava Haláka a právo volby ve třetím kole draftu v příštím roce.

Pro zadáka Kleslu jde o druhou změnu zaměstnavatele během několika hodin, gólman Neuvirth bude hrát poprvé během kariéry ve slavné lize za jiný tým než za Capitals. Ani Halák se v kabině Sabres příliš neohřál, po výměně ze St. Louis tam zamířil na konci února.

Brzy dvaatřicetiletý Klesla prožíval těžké období ve Phoenixu a s ročním příjmem 2,975 milionu dolarů hrál již od poloviny ledna nepřetržitě na farmě v Portlandu. Ocitl se rovněž na listině volných hráčů, ale jiný klub si ho nevybral. Až v úterý po něm sáhl Washington, ale použil ho následně pro další transakci.

O šest let mladší Neuvirth byl rovněž delší dobu nespokojený se svou pozicí v týmu z metropole USA. Hráčův zástupce Patrik Štefan začátkem ledna připustil, že neformálně informoval vedení klubu o Neuvirthově touze tým opustit.

Osmadvacetiletý Halák prožil jen o něco menší veletoč než Klesla. Po působení v St. Louis, kam přišel v roce 2010 z Montrealu, ho na konci února získalo do svých řad Buffalo, za Sabres však nestihl odchytat ani jediný zápas a už je hráčem Washingtonu.

Další posilou Buffala je útočník Torrey Mitchel, kterého společně s volbou na draftu získalo vedení Šavlí z Minnesoty. V této výměně obětovali Sabres i jednoho ze svých nejproduktivnějších hráčů v sezoně Matta Moulsona, jenž k nim přišel koncem října z newyorských Islanders. K Wild odešel také další forvard Cody McCormick.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články