Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Buffalo vytradovala své dvě hvězdy, přesto si vyšpláplo na San Jose

New York – Těsně před zápasem vytradovali dlouholetou gólmanskou jedničku Ryana Millera a kapitána Steva Otta do St. Louis, poslední tým NHL Buffalo i přesto dokázal doma porazit silné San Jose 4:2 a připsal si třetí výhru v řadě. Hlavní měrou se o to zasloužil brankář Jhonas Enroth, jenž se o svém startu dozvěděl hodinu před úvodním vhazováním. Pochytal 36 střel a stal se první hvězdou utkání. Jeho novým konkurentem bude Slovák Jaroslav Halák

Radující se hokejisté Buffala
zdroj: ČTK/AP autor: Gary Wiepert

Buffalo - San Jose 4:2

Třiatřicetiletý Miller, který v Buffalu působil od sezony 2002/03, byl terčem spekulací o výměně už před sezonou, neboť smlouvu měl do jejího konce. Společně  s ním odešel i kapitán týmu Steve Ott, proslulý svou tvrdostí a vůdcovskými schopnostmi. Za ně Sabres ze St. Louis získali slovenského brankáře Jaroslava Haláka, útočníka Chrise Stewarta, devatenáctiletého Williama Carriera a první kolo draftu 2015. Pokud se navíc Blues dostanou do finále konference anebo prodlouží kontrakt s Millerem, obdrží ještě i jejich první kolo v letošním draftu.

"Myslím, že jsme zvýšili naše šance na úspěch v této sezoně," komentoval generální manažer St. Louis Doug Armstrong angažování nových posil. "Když z toho máte dobrý pocit, musíte to udělat. Jsme nesmírně šťastní, jak to dopadlo," reagoval na druhé straně jeho protějšek Tim Murray. Společnými silami dotáhli výměnu těsně před startem zápasu.

"Seděl jsem bokem a vtipkoval jsem s trenéry o všech těch spekulacích s trejdy. Říkal jsem jim, že snad se to nestane v den zápasu, zvláště dnes proti Sharks. A za tři minuty za mnou přišel trenér Nolan a sdělil mi, že chytám. Přivolal jsem si to," řekl s úsměvem Enroth. "Poté jsem byl trochu více nervózní než obvykle, ale uklidňoval jsem se tím, že nemám co ztratit," dodal.

Po odchodu Millera, který byl členem amerického týmu na olympijských hrách v Soči, utvoří Enroth brankářskou dvojici s Halákem a věří, že svou šanci chytne za pačesy. "Pokud se tohle nenazve šancí, nevím, co jiného by to mohlo být. Ale nechci na sebe momentálně vyvíjet zbytečně velký tlak. Chci zůstat profesionál a hrát, jak nejlépe umím. Ale pevně věřím, že můžu být jedničkou," podotkl švédský gólman.

Colorado - Phoenix 4:2

Na rozdíl od Buffala se po třítýdenní pauze nemůže dostat do rytmu Phoenix, který prohrál ve všech třech zápasech a během této série vypadl v Západní konferenci z postupové osmičky. V pátek Coyotes, za něž nastupuje trio českých hráčů, podlehli v Coloradu 2:4. V dresu vítězů se nejvíce činili brankář Semjon Varlamov, který kryl čtyřicet střel, a Gabriel Landeskog, autor jedné branky a dvou asistencí.

Varlamov rychle rozptýlil jakoukoliv pochybnost, jaké budou jeho výkony po kocovině ze zklamání v Soči, kde ruský tým v souboji s Finy nedovedl přes práh čtvrtfinále. A ve svém prvním startu po olympiádě tým výrazně podržel.

"Vůbec jsem o něho neměl strach. Když jsem ho viděl po olympiádě, měl na tváři široký úsměv. Věděl jsem, že bude v pohodě," reagoval trenér Colorada Patrick Roy, sám bývalý úspěšný brankář. Pouze považoval za důležité, aby svému svěřenci dal v minulém utkání volno. "Těch pár dní mi opravdu pomohlo. Byl jsem psychicky unaven, odpočinek mi prospěl. Dostal jsem se do běžné rutiny a trénoval se svým brankářským koučem," reagoval Varlamov.

Anaheim - St. Louis 1:0

V souboji dvou nejlepších týmů Západní konference udolal Anaheim doma St. Louis 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil ve 4. minutě Andrew Cogliano a i díky tomu zvýšili Ducks v čele soutěže náskok na rozdíl pěti bodů.

"Oba celky hrály fyzicky hodně náročný hokej a my jsme s tímto stylem dokázali držet krok s týmem, který v něm patří mezi nejlepší v lize. To je určitě dobré zjištění, v play off se nám to může hodit," uvedl brankář Jonas Hiller, který zneškodnil 18 střel a připsal si pátou nulu v sezoně. Několikrát mu k ní ale pomohla i tyčka. St. Louis, jejichž útok postrádá zraněného Vladimíra Sobotku, vyšel i podruhé po olympijské přestávce gólově naprázdno.

Vancouver - Minnesota 1:2 po sn.

Ve zbývajícím utkání pátečního programu NHL uspěla Minnesota ve Vancouveru 2:1 po samostatných nájezdech. Zápas rozhodl v sedmém kole Justin Fontaine, který se v rozstřelu prosadil jako jediný.

Výsledky NHL:

Buffalo - San Jose 4:2 (1:0, 0:1, 3:1)
Branky: 11. Hodgson, 45. Flynn, 48. Moulson, 60. Myers - 30. Sheppard, 59.  Marleau. Střely na branku: 20:38. Diváci: 19 070. 
   
Colorado - Phoenix 4:2 (1:1, 0:0, 3:1)
Branky: 16. Parenteau, 41. Guenin, 47. Stastny, 57. Landeskog - 13. a 54. Doan.  Střely na branku: 33:42. Diváci: 17 649. 
   
Anaheim - St. Louis 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka: 4. Cogliano. Střely na branku: 19:18. Diváci: 17 369. 
   
Vancouver - Minnesota 1:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)
Branky: 6. Kesler - 15. Parise, rozhodující sam. nájezd Fontaine. Střely na  branku: 31:23. Diváci: 18 910.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články