Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

NHL se pomalu rozjíždí, Buffalo přehrálo Carolinu

Buffalo - Hokejisté Buffala porazili v prvním zápase NHL po olympijské přestávce Carolinu 3:2 díky dvěma gólům Christiana Ehrhoffa a výbornému výkonu brankáře Ryana Millera, který zneškodnil 36 střel. Navíc si připsal asistenci u obou Ehrhoffových branek.

Buffalo - Carolina
zdroj: Isifa/Getty Images autor: Bill Wippert

Jednatřicetiletý německý reprezentant po bezbrankové první třetině otevřel ve 26. minutě skóre zápasu povedenou tečí v přesilové hře. Hosté o deset minut později vyrovnali zásluhou Erica Staala. V polovině třetí třetiny se Sabres znovu dostali do vedení díky trefě Tylera Ennise, na kterou Hurricanes odpověděli gólem Alexandra Sjomina.

O vítězství Buffala pak rozhodl Ehrhoff pouhých 44 sekund před třetí sirénou, když si jeho nahození před branku srazil do vlastní sítě obránce Faulk. "Někdy jsou vám hokejoví bohové naklonění. Snažil jsem se před brankou najít Marcuse Foligna a pomohl nám šťastný odraz. Samozřejmě to byl moc důležitý gól," konstatoval Ehrhoff.

"Myslím, že dneska se byl podívat na zápas trenér německého národního týmu. Možná se chtěl Christian předvést. Pokud ano, tak se mu to podařilo," prohlásil s úsměvem trenér Buffala Ted Nolan. "Podal výborný výkon." Stejně tak musel být Nolan spokojený i s výkonem brankáře Millera, který zaznamenal dvě asistence. "Jako malý kluk jsem hrál v útoku. Už nevím, kdy jsem se přesunul do brány. Ale dvě asistence, to je skvělé," radoval se Miller.

Naopak v kabině Caroliny zavládlo zklamání. Hosté přestříleli Buffalo v poměru 38:18, přesto prohráli. "Je těžké strávit takovou porážku. Měli jsme spoustu šancí, brejků, dorážek, ale Miller dnes předvedl několik senzačních zákroků," krčil rameny kapitán poražených Eric Staal.

Buffalo - Carolina 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)

Branky: 26. a 60. Ehrhoff, 53. Ennis - 37. E. Staal, 57. Sjomin. Střely na branku: 18:38. Diváci: 18 719.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články