Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Liberec získal Lašáka, polepší si i hokejové Benátky

Liberec - Hokejisty Liberce posílil slovenský brankář Ján Lašák z Trenčína. Mistr světa z roku 2002 se dohodl s Bílými Tygry na smlouvě do konce sezony. Čtyřiatřicetiletý gólman by za dvanáctý tým extraligové tabulky mohl poprvé nastoupit v pátečním domácím utkání s Brnem.

Ján Lašák
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Na našich výsledkových propadech nenesou zásadní vinu brankáři. Přesto chceme příchodem zkušeného gólmana vyřešit určitou nevyrovnanost výkonů na tomto postu a mít pro závěr sezony připravené tři brankáře," uvedl generální manažer Liberce Ctibor Jech s tím, že jeden z brankářů bude častěji chytat za farmářský tým v Benátkách nad Jizerou v první lize.

O místo v brance Bílých Tygrů se dosud střídali Slovák Marcel Melicherčík a Marek Schwarz. Liberec je se 142 inkasovanými góly druhým nejhorším týmem extraligy po beznadějně posledním Chomutovu (158). "Rozhodlo to, že jsem dostal šanci zabojovat ještě o další smlouvu. Finance nehrály takovou roli, spíše ambice pro další kariéru," řekl Lašák, který přišel po skončení angažmá ve Spartaku Moskva na začátku sezony na výpomoc a zůstal až do konce ledna.

"Musím říct, že nejkrásnější roky kariéry jsem zažil v Pardubicích, kde jsme získali titul. Pěkné byly také v Norfolku v AHL a potom následuje Dukla. Odchází se mi s těžkým srdcem, kluci v kabině byli úžasní," doplnil Lašák. Roli hrálo i to, že s rodinou žije v Pardubicích. "Je to z Liberce na skok," pochvaloval si.

Do české nejvyšší soutěže se Lašák vrací po pěti letech. V letech 2004 až 2009 působil v Pardubicích, se kterými získal v roce 2005 titul a dva roky nato stříbro. Po odchodu z Pardubic chytal za Košice, v KHL za Atlant Mytišči, ve Finsku za Jokerit Helsinky a pak opět v KHL za Chabarovsk a Spartak Moskva. Účastník devíti mistrovství světa, na kterých vedle zlata získal i stříbro a bronz, a dvou olympijských her má na kontě i šest zápasů v NHL v dresu Nashvillu.

Je nám líto, video expirovalo.
Lašák míří do Liberce
Zdroj
ČTK, http://hkdukla.tipsportextraliga.sk/

Hlavní zprávy

Nejčtenější články