Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Chomutov se topí v bídě, prohrál i s Brnem

Chomutov - Hokejisté posledního Chomutova podlehli ve 42. kole extraligy Kometě Brno 1:2 a připsali si už patnáctou porážku v řadě. O teprve druhé výhře Komety z posledních sedmi zápasů rozhodl ve 46. minutě Tomáš Svoboda.

V první třetině byl k vidění nezáživný hokej. Oba týmy pozorně bránily střední pásmo a hrálo se dlouho bez šancí. V sedmé minutu se ocitl v dobré pozici hostující Jan Hruška, ale netrefil branku. Největší možnost Brna měl v polovině 16. minutě Novotný, ale Růžička stačil vleže proti jeho pokusu úspěšně zasáhnout. Chomutov zahrozil v závěru úvodní části v přesilovce, kdy vznikl závěr před brankářem Čiliakem.

V druhé třetině se hrál už rušnější hokej. Ve 23. minutě trefil domácí David Hruška tyč, při Koreisově vyloučení znovu zachránila Čiliaka konstrukce branky po Lojkově střele v přesilovce. Vedení se ale dočkala v početní převaze Kometa, když se ve 28. minutě při Hřebejkově trestu trefil Kempný. Vyrovnat mohl Kubinčák na druhé straně trefil v 37. minutě tyč Jakub Svoboda. Chomutov vyrovnal 50 sekund před koncem druhé třetiny.

Hřebejk získal puk v útočné třetině a přesnou přihrávkou zpoza branky našel Davida Hrušku, který z první nedal Čiliakovi šanci. Chomutovský kanonýr Hruška měl velkou příležitost i na začátku třetiny, když při signalizovaném vyloučení brněnského Koreise z bezprostřední blízkosti trefil přesouvajícího se Čiliaka. V 46. minutě přišla ale velká chyba domácího kapitána Bartečka, který ztratil puk ve vlastním obranném pásmu. Němec přihrál do jízdy Tomáši Svobodovi, a ten bez zaváhaní prostřelil Růžičku.

V dalším průběhu hry se Chomutov tlačil dopředu v snaze o vyrovnání, ale Brno pozornou hrou jeho hráče do velkých příležitostí nepustilo. Jedinou výjimkou byla situace necelé čtyři minuty před koncem, kdy se v rychlém protiútoku neprosadil Bomersback. Stínem závěru utkání bylo zranění brněnského Žižky, který 30 sekund před koncem po zákroku Malce zůstal ležet u hrazení. Malec dostal trest na pět minut a do konce utkání, Žižka opustil led na nosítkách.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov - Brno

Piráti Chomutov - HC Kometa Brno 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 40. D. Hruška (Hřebejk, Malec) - 28. Kempný (T. Svoboda, Kováčik), 46. T. Svoboda (V. Němec). Rozhodčí: Hrubý, Pešina - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 5:5, navíc Malec (Chomutov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 3158.

Chomutov: Martin Růžička - R. Havel, Malec, Lojek, Trefný, Tejnor, Krstev, Šulák - Balej, Bartečko, Bomersback - D. Hruška, Sikora, Hřebejk - Šagát, J. Straka, Kubinčák - O. Kaše, Kämpf, Račuk. Trenéři: Beck, Martínek a R. Kaše

Brno: Čiliak - Miller, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka - H. Zohorna, J. Hruška, Jakub Svoboda - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Š. Novotný, Koreis, Burian - Jenyš, Čermák, Wasserbauer. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Jaroslav Beck (Chomutov): "Pro změnu jsme prohráli o gól. Hra zatím není optimální, určité pasáže by se daly hodnotit pozitivně. Srazí nás jeden moment, zbytečné vyloučení nebo dnes chyba, která se jen tak nevidí. S tím musíme skončit a razantně s tím zatočit. Dneska je to obrovská škoda, protože každý bod by byl pro kluky živá voda."

Martin Pešout (Brno): "Série Chomutova je už hodně dlouhá a říkali jsme si, že jednou už musí skončit. Od rána jsme zdůrazňovali, že utkání nebude lehké. Navíc Chomutov se začíná herně zvedat a jsme strašně rádi, že jsme ten druhý gól dali. I když po chybě domácích. Myslím, že zápas jsme měli v moci ve druhé třetině, když jsme dali gól a dvě tyčky. Tam jsme měli dát druhý gól. Ve třetí třetině za stavu 1:1 se mohlo stát cokoliv a bylo to strašně psychicky náročné pro hráče."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články