Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Lev v Moskvě vedl, Dynamo však zvládlo zápas otočit

Moskva - Hokejisté Lva Praha prohráli v Kontinentální lize na ledě Dynama Moskva 1:2 a připsali si teprve třetí porážku z posledních 14 zápasů. Pražané sice brzy vedli po trefě Justina Azeveda, ale výsledek otočili ve prospěch nejlepšího týmu soutěže Alexej Cvetkov a Leo Komarov. 

Lev nastoupil bez potrestaného obránce Němce a nemocného útočníka Ridderwalla. V sestavě Dynama chyběl obránce Filip Novák, z českých krajánků v dresu vítěze Gagarinova poháru z uplynulých dvou let tak nastoupil jen útočník Kvapil. Pražané se ujali vedení už ve třetí minutě, kdy se trefil Azevedo. Sudí si situaci ověřili ještě na videu, než mohli svěřenci trenéra Kariho Jalonena definitivně oslavit vedení. Hned vzápětí měl při Jalasvaarově trestu velkou šanci na zvýšení náskoku Ullström, ale trefil jen tyč.

Na druhé straně zahrozil v oslabení Cvetkov, Vehanen měl pak při snaze Dynama o vyrovnání práci především po Sopinově zakončení. V 17. minutě byl blízko druhému gólu Lev, jenže Oystrick netrefil odkrytou branku. Hned na začátku druhého dějství tečoval puk těsně mimo Lazušinovu branku Thörnberg. Dynamo se pak neprosadilo při Nakládalově vyloučení, gólman Vehanen všechny nebezpečné situace vyřešil. Lazušina pak prověřil Řepík. Lev také přesilovku při trestu Višněvského nevyužil a 55 sekund před koncem druhé části domácí vyrovnali. Pestuško našel u levé tyče volného Cvetkova, který zakončil do odkryté branky.

V úvodu třetí třetiny po Cvetkovově tečovaném zakončení odpálil puk z brankoviště Gragnani. Při následném Kapananově vyloučení po střele Gorovikova dotlačil Mironov Vehanena i s pukem za brankovou čáru, ale sudí Bělov s Odinšem rozpažili. Další přesilovku už využil Komarov a kapitán Novotný se marně zlobil na sudí, že právě autor branky jej před jeho vyloučením také fauloval.

Lev měl potom k dispozici tři přesilovky po dvou vyloučeních Derljuka a trestu Karsumse. Gólman Lazušin ale vyrovnání nepovolil, největší šanci měl Cingel. Po vyloučeních Kapanena a Ševce hrál Lev v závěru 99 sekund ve třech proti pěti, ale odolal a mohl ještě vyrovnat. Těsně před sirénou ujel Azevedo, ale blafákem brankáře Dynama nepřekonal. Lev má i přes prohru na třetím místě Západní konference stále tříbodový náskok.

Dynamo Moskva - Lev Praha 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 40. Cvetkov (Pestuško, Gorovikov), 45. Komarov (Pestuško, Gorovikov) - 3. Azevedo. Rozhodčí: Bělov, Odinš - Maťuša, Morozov. Vyloučení: 6:6, navíc Derljuk (Dynamo) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 6 789.

Dynamo Moskva: Lazušin - A. Mironov, D. Višněvskij, Jalasvaara, Solovjov, Derljuk, Rjazancev, Barancev, Korjagin - Pestuško, Gorovikov, Komarov - Mosaljov, Cvetkov, Karsums - Karpov, Babenko, Dugin - Sopin, Volkov, Kvapil. Trenér: Znaroks.

Lev Praha: Vehanen - Nakládal, Ševc, Mäenpää, Oystrick, Jaakola, Gragnani, Mikuš - Ullström, Novotný, Azevedo - Thörnberg, Vrána, Zackrisson - Řepík, Kapanen, Birner - Matai, Cingel, Pacovský. Trenér: Kari Jalonen.

Olegs Znaroks (Dynamo Moskva): "Začali jsme velmi špatně a do zápasu jsme se dostali až v 10. minutě. Nakonec se nám podařilo vstřelit dva góly a vyhrát."

Kari Jalonen (Lev Praha): "Jsem pyšný na to, jaký výkon jsme dnes předvedli. Měli jsme hodně šancí hlavně v přesilovkách, ale nedokázali jsme je proměnit, a proto jsme prohráli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články