Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Třinec si vyšlápl na Hradec, všechny góly dal Polanský

Třinec - Hokejisté Třince porazili ve 41. kole extraligy Hradec Králové 3:0 a na čtvrtý pokus v sezoně východočeský celek porazili. Domácí měli celý zápas ve své režii, ale střelecky se prosadili až ve druhé polovině utkání zásluhou Jiřího Polanského, který 28 sekund před koncem trefou do prázdné brány zkompletoval čistý hattrick. Popáté v sezoně uhájil čisté konto gólman Šimon Hrubec.

Třinec - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Duel záhy po startu nabral konstantní tempo. Domácí oplývali aktivitou, ale prokousat se přes zarputilou defenzívu Mountfieldu před gólmana Kacetla, to byl takřka neřešitelný problém. Třinec měl mnoho pološancí, které na poslední chvilku ještě před vlastním gólmanem schytali nebo zablokovali hostující zadáci. Klid i místo k zakončení měl až v 18. minutě Polák, ale střelu po spolupráci s Rákosem a Bonkem mu zlikvidoval Kacetl.

Slezané si s defenzivním stylem Východočechů příliš nevěděli rady ani ve druhém dějství. Pod jejich nepolevujícím tlakem už ale ani hradecká obrana nebyla tak bezchybná a nepropustná a příležitostí přibývalo. Kacetl vyřešil šance Davida Květoně i Marka Růžičky, při Adamského teči domácím chyběl i kousek štěstí, protože puk minul branku zkoprnělého gólmana jenom o milimetry. Když se zdálo, že dobývání královéhradecké brány přechází v třinecký zmar, vytáhl své technické dovednosti Polanský, sjel si na Rothův pas před bránu a kličkou Kacetlovi ve 34. minutě otevřel skóre.

Domácí si souvislou převahu udržovali i poté, ale s koncovkou byl problém. Polanský si s Rothem vyměnili role ve 43. minutě, jinak výborně hrající domácí bek však po Polanského přihrávce dokázal skoro nemožné a ze dvou kroků neusměrnil puk do odryté branky. Východočeši se z obranné ulity více vysunuli až v závěru a teprve deset minut před koncem měli první větší možnost, ale Pospíšilovi ji zmařil pozorný Hrubec.

Třinec se pak zapotil ještě v dvouminutovém oslabení, horké chvilky však přečkal a vzápětí zápas druhým gólem rozhodl Polanský, který zpoza branky šťastně propasíroval puk mezi Kacetlovými betony. Hosté v poslední minutě ještě odvolali brankáře, ale v power play inkasovali z hokejky Polanského potřetí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec - Hradec Králové

HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 34. Polanský (Roth), 53. Polanský, 60. Polanský (Martin Růžička, Adamský). Rozhodčí: Mikula, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 3897.

Třinec: Hrubec - Roth, Galvas, Trončinský, Linhart, D. Nosek, Krejčí, Roupec - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava, Bonk, Polák - D. Květoň, Peterek, Rákos - Hrňa, Marek Růžička, Matuš. Trenéři: Kalous a Marek.

Hradec Králové: Kacetl - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Marha, L. Květoň - Pospíšil, Knotek, Škoda - Švihálek, Červený, Marek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Václav Varaďa (Třinec): "Chtěli jsme do utkání vstoupit tlakem, což se nám podařilo, ale bohužel nepřišla branka. Lámalo se to tím prvním gólem, který jsme dali ve druhé třetině. Pak jsem si pohlídali oslabení. Dneska jsme zápas odbojovali líp než soupeř a z tohoto důvodu body zůstávají doma."

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Kdyby tady nebyl brankář Kacetl, mohlo to být i horší. To by jediný náš hráč, který přijel do Třince hrát. Pak už je výsledek logická konsekvence. Nebyli jsme schopni se šedesát minut dostat do zápasu. Byli jsme všude pozdě, byli jsme všude a nikde. Asi náš nejhorší zápas v sezoně."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články