Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Tlustý rozhodl o výhře Caroliny ve Philadelphii

New York - Jiří Tlustý se podílel gólem a asistencí na výhře Caroliny 3:2 na ledě Philadelphie a svým výkonem si vysloužil ocenění první hvězdou zápasu. Kladenský odchovanec asistoval u první branky utkání, v 54. minutě pak rozhodl o vítězství Hurricanes, když úspěšnou dorážkou zlomil nerozhodný stav. Za domácí nastoupil Jakub Voráček, který se potýkal se zraněným prstem a nedohrál minulé střetnutí.

Jiří Tlustý
zdroj: Getty Images

Philadelphia - Carolina 2:3

"Obránce dobře vystřelil přes chumel clonících hráčů a puk se pak odrazil přímo ke mně. Snažil jsem se to jen vystřelit nahoru a vyšlo to," komentoval Tlustý vítězný gól, který byl jeho sedmou trefou v sezoně. Pětadvacetiletý útočník zaostává za svým loňským rekordním počinem, kdy ve zkráceném ročníku nasázel 23 branek. Před pár dny ho však trenér Kirk Muller zařadil zpět do první formace a projevil mu důvěru.

"Když se podíváme na minulou sezonu, Eric (Staal), (Alexandr) Sjomin a Tlustý byli dominantní řadou. Není důvod je nenechat zase hrát spolu. Měli by být silnou a produktivní první řadou," uvedl kouč Caroliny.

Toho potěšilo i sebevědomé zakončení Nathana Gerbea. Levé křídlo napodobilo Tomáše Hertla, povedenou střelou mezi nohama Gerbe zvýšil vedení týmu na 2:0. "Vždy to na tréninku zkouším. A teď, když jsem měl puk a viděl jsem, že mám prostor i rychlost, tak jsem to udělal. Ale měl jsem štěstí, že to prošlo," řekl Gerbe.

V domácím týmu nastoupil Jakub Voráček, jenž nedohrál minulé utkání a spekulovalo se, že může mít zlomený prst. Člen českého reprezentačního výběru pro olympijské hry v Soči si připsal asistenci u jedné branky Flyers, kteří na přelomu druhé a třetí třetiny smazali dvougólové manko. Voráček, jenž odehrál 21 minut, po zápase nicméně přiznal, že kvůli problémům s rukou se mu hůře ovládal puk.

Calgary - Phoenix 3:2

Ve zbývajících třech utkáních středečního programu NHL už žádný český hokejista nebodoval. Phoenix bez Martina Hanzala, který kvůli potížím v dolní části těla chyběl týmu v druhém utkání za sebou, prohrál v Calgary 2:3.

Flames tím ukončili nejhorší sérii na domácím ledě v klubové historii - sedm porážek, v nichž je soupeři přehráli 22:4. "Už jsme to potřebovali. Doma nám to teď nešlo, ale dnes jsme dali góly v pravý čas a taky nás podržel (brankář) Rämö. Moc jsme jim toho nepovolili a na tomto zápase bychom měli stavět," uvedl Matt Stajan, autor vítězné trefy.

Pittsburgh - Montreal 5:1

Pittsburgh potvrdil pozici nejlepšího celku Východní konference a Montreal přehrál na svém ledě jednoznačně 5:1. Za tohoto stavu málem došlo k bitce gólmanů mezi domácím Markem-Andrem Fleurym a hostujícím Peterem Budajem, který během strkanice v brankovišti Pittsburghu kývl přes celé hřiště na svého soka.

Oba se vydali proti sobě, ale ve střetu jim včasným zásahem zabránil rozhodčí. "Byla tam skrumáž, rostlo napětí, prohrávali jsme 1:5. Byli jsme zklamaní. Oceňuji ale, že do toho chtěl jít," komentoval situaci slovenský brankář.

Detroit - Chicago 5:4 po sam. nájezdech

V Detroitu musel vyrovnaný zápas rozhodnout až rozstřel, v němž byli úspěšnější domácí a udolali Chicago 5:4 po nájezdech. Penaltovou loterii rozhodl v šestém kole Darren Helm. V dresu vítězů zůstal mezi náhradníky gólman Petr Mrázek a do zápasu nezasáhli ani jeho spoluhráč Jakub Kindl a na druhé straně Michal Rozsíval.

Výsledky NHL:

Philadelphia - Carolina 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Branky: 40. Giroux (Voráček), 43. Hartnell - 12. Sjomin (Tlustý), 34. Gerbe, 54. Tlustý. Střely na branku: 24:32. Diváci: 19 592.

Pittsburgh - Montreal 5:1 (2:1, 3:0, 0:0)

Branky: 9. a 26. J. Jokinen, 17. Pyatt, 32. Crosby, 36. Malkin - 18. Bourque. Střely na branku: 31:24. Diváci: 18 617.

Detroit - Chicago 5:4 po sam. nájezdech (2:2, 2:1, 0:1 - 0:0)

Branky: 12. Tatar, 18. Eaves, 27. Quincey, 32. Nyquist, rozhodující sam. nájezd Helm - 9. Hossa, 11. Shaw, 26. Sharp, 46. Krüger. Střely na branku: 31:35. Diváci: 20 066.

Calgary - Phoenix 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)

Branky: 12. Monahan, 29. Bouma, 37. Stajan - 33. Vermette, 47. Doan. Střely na branku: 26:32. Diváci: 19 289. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články