Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vítkovice po zaváhání s Plzní opět vyhrály, tentokrát s Kladnem

Ostrava - Hokejisté Vítkovic porazili v předehrávce 42. kola extraligy Kladno 5:2 a připsali si sedmé vítězství z posledních osmi kol. Domácí hráči zápas za stavu 1:1 zlomili v nástupu do druhé části slepenými góly Jiřího Burgera a Rudolfa Huny v rozpětí 33 sekund a upevnili si čtvrté místo v tabulce. Kladenský odchovanec Burger zatížil konto svého mateřského týmu dvěma trefami a i díky tomu Vítkovice s Rytíři pošesté v řadě bodovaly.

Vítkovice - Kladno
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Místo Vítkovic v první části neočekávaně ovládli ostravský led hosté. Už po 40 sekundách se vinou špatného střídání rozestoupila vítkovická obrana před Dragounem, ale jeho technický pokus mezi Šindelářovými betony neprošel. Kladno papírového favorita v první části dokonale zaskočilo výborným bruslením, kazem na kráse ale byla chabá koncovka. Další vyloženou gólovou šanci spálil v šesté minutě Černošek, který z otočky minul odkrytou branku. Rytíři aktivitu zúročili až ve 12. minutě.

Lukáč sice pomohl puku do branky bruslí, ale videorozhodčí nevyhodnotili pohyb jeho nohy jako aktivní a gól uznali. Domácí po sérii vydařených zápasů nemohli najít rytmus. Z první části přesto vytěžili maximum, když Cháberu ranou od modré čáry překonal Sloboda. Znovu musel být v akci videorozhodčí, který zkoumal, zda někdo z Vítkovických netečoval puk vysokou holí. Od druhé části už to byl ze strany Vítkovic jiný hokej. K zmrtvýchvstání jim napomohl rychlý vedoucí gól, který dal už po 30 sekundách dorážející Burger a i jeho branku musel řešit arbitr u videa.

Slibně rozjetý duel Kladno ztratilo během 63 vteřin druhého dějství. Přesně 33 sekund po Burgerovi zabrala domácím souhra naslepo mezi Romanem a Hunou, který bez přípravy potřetí rozvlnil síť za Cháberou. Hostující střídačka ihned sáhla po oddechovém času, ale vývoj už neobrátila. Slepené góly vrátily do hry Vítkovic pohodu a na kladenskou branku se valily další nebezpečné akce. Huna měl možnost ze sólového nájezdu přidat svůj druhý gól, ale na Cháberu nevyzrál, Szturc zase orazítkoval horní tyčku.

Szturc se dočkal v nástupu do třetí třetiny a umístěnou ranou zápěstím našel místo nad Cháberovým ramenem. Divákům pak závěr zápasu zpestřila rvačka Hrušky s Treillem, v níž měl navrch francouzský bijec a porážku Středočechů zmírnil alespoň na boxerském poli. Na Tenkrátovo snížení totiž záhy trefou do prázdné branky při kladenské power play odpověděl Burger.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Kladno

HC Vítkovice Steel - Rytíři Kladno 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 16. Sloboda (Huna, Svačina), 21. Burger (Húževka), 22. Huna (Roman, Svačina), 42. Szturc (Vandas), 59. Burger - 12. Lukáč (Treille), 59. Tenkrát (Patera, Kaberle). Rozhodčí: Jeřábek, Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:7, navíc M. Hruška - Treille oba 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4766.

Vítkovice: Šindelář - M. Hruška, Barinka, Sloboda, Kudělka, Kovář, Stehlík, Bail, od 41. navíc Štencel - Šedivý, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Vandas, M. Hlinka, Szturc - Kucsera, Kolouch, E. Němec. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Kladno: Chábera - D. Růžička, Kaberle, Černošek, Doudera, P. Hořava, Jankovič - Treille, Dragoun, Lukáč - Tenkrát, Zagrapan, Rudovský - M. Hořava, Patera, Eberle - Šilhavý, Havlíček, Kuchler. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.

Roman Šimíček (Vítkovice): "Nastoupili jsme hodně lehkovážně a nehráli jsme to, co jsme chtěli. Nedohrávali jsme souboje, nebruslili jsme, výkon nebyl dobrý. Kdyby nám Kladno dalo čtyři góly, nemohli jsme se ničemu divit. Podržel nás ale brankář Šindelář. Bylo dobře, že jsme ještě v první třetině dali vyrovnávací gól. Od druhé třetiny už nastoupilo jiné mužstvo a zápas jsme strhli na naši stranu."

Jan Neliba (Kladno): "Do zápasu jsme nastoupili dost dobře. Byla tam dobrá aktivita našich hráčů, první třetinu jsme byli, dovolím si říct, i lepší. Měli jsme i šance na vstřelení více gólů. Zkolabovali jsme v první minutě druhé třetiny a padla na nás deka. Upozorňovali jsme, že Vítkovice na nás vletí, ale udělali jsme dvě chyby a pak už Vítkovice dominovaly."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články