Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Lev předčil Novosibirsk a prodloužil vítěznou sérii

Praha - Šestou výhru po sobě si připisují hráči Lva Praha. Ti v KHL porazili Sibir Novosibirsk 3:1 po dvou brankách Martina Thörnberga a jedné Jiřího Novotného. Pražský celek nyní jako další soupeř čeká Nižnyj Novgorod.

Lev Praha - Novosibirsk
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Lev vstoupil do svého posledního domácího zápasu před olympijskou přestávkou aktivně a již ve 4. minutě se dostal do vedení. Pozici nejlepšího střelce Pražanů potvrdil Švéd Thörnberg, který přesnou střelou překonal brankáře Bespalova a připsal si čtrnáctý gól v sezoně. V přesilovce mohl vyrovnat Kurgyšev, ale Vehanen, který se i přes čisté konto Engrena v předešlém duelu vrátil do branky Lva, zakročil. Na druhý gól si museli diváci v Tipsport areně počkat až do druhé třetiny a k jejich radosti jej vstřelili domácí; již po osmnácti sekundách druhé dvacetiminutovky zvýšil na 2:0 kapitán Novotný.

Další šance na zvýšení náskoku ale domácí nevyužili a hosté, v sestavě s nedávnou posilou z Třince obráncem Hrabalem, je za to potrestali. Ve 37. minutě snížil v přesilové hře Kugryšev, který za Vehanenova záda pohotově dorazil střelu Kutuzova. Pražané se snažili získat dvoubrankový náskok zpět, ale Sibir, který se ve Východní konferenci KHL drží bezpečně na pozicích zaručujících mu postup do play-off, nepůsobil rozhodně odevzdaným dojmem. Uklidnit Lva mohli Azevedo nebo Vrána, ale Bespalova nepřekonali.

Čtyři minut před koncem domácím zatrnulo, když se hráči Sibiru již radovali z vyrovnaní. Rozhodčí ale gól neuznali, neboť dříve přerušili hru zřejmě kvůli postavení hráče v brankovišti. Duel definitivně rozhodl v poslední minutě při power play soupeře Thörnberg.

Kari Jalonen (Lev Praha): "Takové zápasy mám rád. Měl tempo, nechyběla mu vyloučení, přesilovky ani agresivní hra. Nechybělo tomu nic. Samozřejmě jsem rád, že jsme získali důležité tři body. V domácí sérii jsme ztratili jen bod, což je dobré. Od zítřka se ale soustředíme na další sérii zápasů venku, ve kterých chceme také uspět."

Dmitrij Kvartalnov (Novosibirsk): "Lev vyhrál zaslouženě. Byl silnější, drzejší, bystřejší. My byli slabší a nezasloužili jsme si bodovat."

Lev nyní čeká série čtyř zápasů na kluzištích soupeřů, nejprve se představí v Nižném Novgorodu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Lev Praha - Novosibirsk

Lev Praha - Sibir Novosibirsk 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Thörnberg (Němec), 21. Novotný (Azevedo), 60. Thörnberg (Zackrisson) - 37. Kugryšev (Kutuzov, Kopejkin). Rozhodčí: Gusev, Kiseljov - Balodis, Meňšich. Vyloučení: 6:6, navíc Kugryšev 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5516.

Lev Praha: Vehanen - Mäenpää, Ševc, Němec, Oystrick, Jaakola, Gragnani, Nakládal - Ullström, Novotný, Azevedo - Thörnberg, Vrána, Zackrisson - Řepík, Kapanen, Ridderwall - Matai, Cingel, Pacovský. Trenér: Kari Jalonen.

Sibir Novosibirsk: Bespalov - Lekomcev, Ožiganov, Martynov, Kutuzov, Hrabal, Plechanov, Karavajev - Monja, Lehterä, Enlund - Kugryšev, Koskiranta, Kopejkin - Nestěrov, Ignatuškin, Karamnov - Sannikov, Gubin, Šumakov - Romanov. Trenér: Dmitrij Kvartalnov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články