Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kladno na Slavii opět prohrálo, o výhře Pražanů rozhodl Poletín

Praha – Že Kladno patří k jejich oblíbeným soupeřům na vlastním ledě, opět potvrdili hokejisté Slavie. Pražané zdolali Rytíře jednoznačně 4:1 a doma je porazili posedmé v řadě. Hlavní měrou se na teprve druhém vítězství z posledních šesti zápasů podílel Michal Poletín, jenž se trefil hned dvakrát.

Hokejisté Slavie Praha se radující z gólu v síti Kladna
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Úvodní minuty zápasu nabídly dvě přesilové hry, ale výraznou gólovou šanci si v prvních deseti minutách nevytvořil ani jeden tým. Do vedení poslal Slavii ve 12. minutě z dorážky Poletín. Kladno si v závěru první části vytvořilo tlak. Do šancí se postupně dostali Tenkrát, Černošek, Treille a Miloslav Hořava.

Na začátku druhé části měli Rytíři výhodu přesilové hry, branku v ní ale paradoxně vstřelila Slavia. Po chybě kladenské obrany ujeli ve 24. minutě Tomica s Poletínem, který zvýšil na 2:0.

Reputaci ve svých přesilovkách si Kladno napravilo ve 33. minutě. Po vyhraném buly putoval puk od Patery ke Kaberlemu a Miloslavu Hořavovi, který tvrdou střelou z levého kruhu překonal Furcha. Z trestu Valacha uplynulo pouhých pět vteřin. Kladno po brance na 1:2 výrazně přidalo v útoku, ve 39. minutě si tak slávistický trenér Růžička vyžádal oddechový čas a důrazně v něm instruoval obranu Slavie.

Třetí branku domácích vstřelil ve 44. minutě od modré čáry Valach a následně Slavia ustála dvě oslabení v krátkém čase za sebou. Kladno v nich velmi snadno ztrácelo pásmo. Na konečných 4:1 pro Slavii pět minut před koncem zvyšoval Krenželok.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slavia - Kladno

HC Slavia Praha - Rytíři Kladno 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 12. Poletín (Stránský), 24. Poletín (Tomica), 44. Valach (Langhammer), 55. Krenželok (Bednář) - 33. M. Hořava (T. Kaberle, Patera). Rozhodčí: Šír, Turčan - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 4396.

Slavia: Furch - Kadlec, Wharton, Knot, Kolařík, Valach, Štich, Holub - Bednář, Langhammer, Krenželok - Žejdl, P. Jelínek, Tomica - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Stránský, Klhůfek, Poletín. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Kladno: Cikánek - T. Kaberle, David Růžička, Doudera, Černošek, P. Hořava, L. Procházka - Bílek, Dragoun, M. Hořava - Tenkrát, Patera, Kuchler - S. Treille, Zagrapan, Rudovský - Strnad, Lukáč, Havlíček. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.

Vladimír Růžička (Slavia): "Jsme rádi, že nám dnešní zápas vyšel, protože v poslední době doma moc nevyhráváme a tabulka se rychle vyrovnává. Navíc jedeme na sedm zápasů ven, takže jsme to dnes potřebovali urvat. Zápas se pro nás celou dobu vyvíjel dobře, i když je pravda, že soupeři se podařilo snížit na 1:2. Jsem rád, že jsme to zvládli a přidali další dva góly. Dneska jsme si uhráli pro nás velmi důležité tři body."

Jiří Čelanský (Rytíři Kladno): "My jsme dneska bohužel do zápasu vstoupili velice vlažně a možná s až moc velikým respektem. Z šedesáti minut zápasu jsme byli konkurenceschopní akorát druhou desetiminutovku ve druhý třetině. Zbylých padesát minut byla ale Slavia lepší a asi chtěla dneska vyhrát víc než my, což je pro mě zklamání."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články