Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Augusta k nominaci: Zaráží mě absence Čáslavy

Praha - Bývalý trenér hokejové reprezentace Josef Augusta věří, že kouč Alois Hadamczik měl při sestavování olympijské nominace šťastnou ruku. Do určité míry ho však zaskočila absence beka Petra Čáslavy. Podivuje se také, proč na úkor hráče z extraligy dostává prostor mladý forvard Ondřej Palát z Tampy Bay. "Podle dřívějšího Hadamczikova hodnocení bych si myslel, že Čáslava nebude chybět," vysvětlil Augusta.

Josef Augusta
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Augusta nechce Hadamczikův výběr nijak zpochybňovat. "Je to sestava, kterou dal dohromady společně s realizačním týmem. Respektuji jejich názory, protože jsem od toho sám dost daleko. Věřím, že vybrali dobré hráče. Oni vědí, jaké typy tam potřebují," prohlásil Augusta.

Zároveň se však vedle absence Čáslavy podivil nad Ondřejem Palátem, jenž se do mužstva naopak dostal. "Bereme ho jako hráče nejspíš do čtvrté pětky na černou práci, tak mi to přijde jako trošku nefér vůči hráčům v české lize. Tým, který se o nominaci staral po stránce skautingu, by takového hráče ve věku 22 až 23 let mohl najít i v extralize. Přijde mi to trochu jako degradace hráčů tady," uvedl Augusta.

Josef Augusta: "NHL bereme stále jako top kvalitu, ale pro elitní formace, přesilovky a rozhodující momenty. Třetí a čtvrtou lajnu by možná šlo tvořit jinak. Určitě by se tady v Evropě našli hráči, kteří umí bruslit a tu roli by plnohodnotně zastali také."

Opačný náhled má naopak na Palátova klubového spoluhráče Radka Gudase. "Neviděl jsem ho nijak detailněji hrát, ale Radko je typ, který hraje tvrdě a důrazně, prosadil se v Tampě. Tam si myslím, že je nominace zcela správná," konstatoval Augusta.

Nominací dvaačtyřicetiletého Petra Nedvěda nebyl Augusta nijak překvapen. "Petr si o to řekl posledním turnajem v Soči, kde se prezentoval jak v Praze proti Finům, i po přesunu do Ruska velmi dobře," připomněl Channel One Cup, poslední odehraný turnaj Euro Hockey Tour.

Hlavní sílu českého týmu pro olympiádu vidí v útoku. "Bude to ale celé otázka i toho, jak se povede jednoho z té trojice brankářů připravit na čtvrtfinále, které bude jako obvykle tím zásadním zápasem," připomněl Augusta, že v současnosti nemá mužstvo zcela jednoznačnou jedničku v brankovišti.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Petra Nedvěda na jeho nominaci do Soči
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články