Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Německo nepodceníme, zní po výhře nad Kanadou z českého týmu

Malmö (Švédsko) – Před svěřenci Miroslava Přerosta stojí nelehká meta: po šokující výhře po nájezdech nad Kanadou se čeští hokejoví mladíci musejí koncentrovat na možná klíčový duel základní skupiny mistrovství světa proti Německu. Před začátkem šampionátu se očekávalo, že ze skupiny A do čtvrtfinále bez problémů postoupí USA s Kanadou a o další dvě místa se utká trojice Česká republika, Slovensko a Německo. Češi však nyní situaci zamotali. V případě pondělní výhry už budou mít účast ve vyřazovacích bojích jistou. Zápas začne ve 13:30 a přímým přenosem jej vysílá ČT sport a náš web.

Sport
zdroj: ČT4

"Je to pro nás pochopitelně obrovský úspěch, chtěli jsme proti jednomu ze silných soupeřů nějakým způsobem uspět, což se nám povedlo proti Kanadě. My se tím ale nesmíme dále zabývat, je potřeba hodit zápas za hlavu a být soustředěný na další," uvedl Přerost.

Češi v utkání s Kanadou čtyřikrát ztratili vedení, přesto je to psychicky nepoložilo a po zápase mohli slavit. Do duelu s Německem chtějí nastoupit podobně a věří, že jim to může pomoci. "V mužstvu panuje spokojenost, do utkání proti Německu se nám půjde určitě lépe. Musíme hrát dobře dozadu, být obětaví a prosazovat se v klíčových momentech," podotkl Přerost.

Všechny týmy mají právo zvítězit

Německo na mistrovství světa ve švédském Malmö sice ještě ani jednou nevyhrálo, přesto čeští mladíci vědí, že nesmějí nic podcenit. "Rozhodně to neznamená to, že bychom teď Němce měli nějak přejet. Každé utkání je těžké a všechny týmy mají právo zvítězit, nesmíme se tedy dívat na to, že soupeř je papírový outsider," uvedl útočník Ondřej Kaše.

"Na mistrovství světa neexistuje žádný lehký zápas. Pravděpodobně na nás sice nebude takový tlak jako s Kanadou, půjdeme do toho tedy s čistou hlavou," doplnil Jakub Vrána.

Němci v úvodním duelu na šampionátu podlehli Kanadě 2:7, ve druhém střetnutí pak nestačili na Slovensko a prohráli 2:9. "Německo musí zvítězit, půjde do toho tedy zřejmě jinak než do minulých zápasů," řekl Vrána. "Hlavně nesmíme nic podcenit, pro nás je to ohromně důležitý zápas. Musíme nastoupit s obrovskou disciplínou a úsilím," podotkl střelec rozhodujícího nájezdu proti Kanadě Dominik Simon.

Čechům bude chybět Plutnar

Proti Němcům bude českému týmu chybět obránce Michal Plutnar, který dostal od disciplinární komise trest na jeden zápas za srážku s čárovým rozhodčím v sobotním duelu proti Kanadě.

Plutnar chtěl na konci druhé třetiny atakovat kanadského útočníka Connora McDavida, který po přerušení vystřelil na českého brankáře Marka Langhamera. Do cesty se mu ale postavil rozhodčí Eduard Metalnikov, kterého Plutnar odstrčil a ruský sudí skončil na ledě. Český bek za to v zápase dostal dvouminutový trest, dnes jej disciplinární komise dodatečně potrestala ještě jednou.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejová dvacítka se chystá na Němce
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články