Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Vítězná domácí série Litvínova pokračuje. Chemici zdolali i Třinec

Litvínov (Mostecko) – Již sedm zápasů nepoznali hokejisté Litvínova na domácím stadionu chuť porážky. Chemici formu potvrdili i ve 33. kole, v němž zdolali Třinec 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil v 38. minutě obránce Filip Pavlík, který se v nejvyšší soutěži trefil vůbec poprvé. Gólman Pavel Francouz si připsal šesté čisté konto v sezoně. Oceláři už počtvrté za sebou venku neskórovali.

Litvínov začal aktivně. Černý vyzkoušel Hrubce ve druhé minutě, ale jeho bomba skončila pouze na betonech hostujícího brankáře. Poté zkoušel štěstí Pavlík, puk z jeho hole skončil těsně vedle. Ve čtvrté minutě při přesilové hře zahrozili hosté. Martin Růžička našel Varaďu, který ale odkrytou branku netrefil.

V polovině úvodní části se domácím fanouškům ukázala posila z Českých Budějovic Skuhravý. Nejprve na modré čáře srazil Linharta a následně prověřil Hrubce nebezpečnou střelou švihem. Hosté se připomněli opět v početní výhodě a znovu u toho byl kanonýr Růžička, jehož ale vychytal Francouz. V závěru úvodní části prověřil Hrubce během jednoho střídání čtyřmi ranami Pavlík.

Ve 25. minutě našel Pšurný křížnou přihrávkou Skuhravého, jeho pokus letěl nad hostující branku. Další šanci měl Černý. Ve 29. minutě na druhé straně střílel Rufer z mezikruží, Francouzovi propadl puk, ale stihl jej zachytil těsně před brankovou čárou. Po polovině utkání se po vyloučeních Ručinského na dvě plus dvě minuty a následném Kousalíkově vyhození puku do hlediště ubránila Verva v dlouhém oslabení i 69 vteřin ve třech proti pěti.

Bezbrankový stav prolomili domácí ve 38. minutě při hře čtyř proti čtyřem. Hrubec vyrazil Hüblův pokus k Pavlíkovi, který si položil bránícího hráče a z těžkého úhlu zamířil přesně. V 17. extraligovém utkání si tak připsal první branku.

Úvod závěrečné části patřil Severočechům, ale slibné šance nevyužili. Francouz v 50. minutě kryl Varaďovu teč. Na druhé straně pálil tvrdě Skuhravý a trefil Hrubce do masky. V 56. minutě fauloval Majdan kolenem Orsavu a dostal trest na pět minut a do konce utkání. Hned za devět vteřin byl vyloučen i Pavlík, ale Třinec další dlouhou přesilovku pěti proti třem nevyužil. V poslední minutě ještě zmařil šanci Martina Růžičky Francouz.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov - Třinec

HC Verva Litvínov - HC Oceláři Třinec 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 38. Pavlík (Hübl, Ručinský). Rozhodčí: Hrubý, Kalivoda - Podrazil, Zavřel. Vyloučení: 10:8, navíc Trávníček 10 min., Majdan (oba Litvínov) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 5 825.

Litvínov: Francouz - Pavlík, Zeman, Posmyk, Chaloupka, Kousalík, Pavelka - Martynek, Hübl, Ručinský - J. Černý, Gerhát, Trávníček - Majdan, Skuhravý, R. Pšurný - Písařík, Zavřel, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Třinec: Hrubec - Roth, Galvas, Hrabal, Linhart, Roupec, Krejčí, Lojek, Foltýn - Martin Růžička, Polanský, Rákos - D. Květoň, Bonk, Varaďa - Orsava, Peterek, Rufer - Marosz, Marek Růžička, Matuš. Trenéři: Kalous a P. Marek.

Radim Rulík (Litvínov): "Bylo to bojovné utkání. Musím poděkovat brankáři Francouzovi, podal skvělý výkon. Byl to z naší strany kvalitní zápas."

Jiří Kalous (Třinec): "Paradoxně musím hráčům poděkovat, utkání bylo bojovné s nasazením, ale opět jsme selhali v zakončení. Když už máme šance, nejsme schopni je proměnit. Nevyužili jsme dvě přesilové hry pěti proti třem, to byl rozhodující element."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články