Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Pardubice v derby hostí Hradec, Sparta hraje v Kladně

Praha - Třetí východočeské derby sezony poutá největší pozornost v programu 33. kola hokejové extraligy, které se odehraje netradičně v sobotu. Výhodu domácího prostředí budou mít na své straně Pardubice, hostující Hradec Králové je však nejlepším celkem soutěže v soupeřových arénách. Středočeské derby čeká Kladno proti vedoucí Spartě, nově dosazené trenérské trio Rytířů se představí poprvé doma. 

15:00 Slavia - Zlín

Slavia bodovala pětkrát za sebou, z toho čtyřikrát vyhrála. Ve čtvrtek při rozjezdu po reprezentační pauze a Vánocích zdolala poslední Chomutov 3:1. "Měli jsme hodně šancí, jen nám to tam nepadalo. Doufám, že se nám v dalším zápase podaří dát víc gólů," řekl trenér Vladimír Růžička s výhledem na utkání proti Zlínu, které uzavře sérii tří domácích vystoupení červenobílých.

Zlínští se pokusí v duelu se Slavií jednak napravit debakl 0:6 z prvního vzájemného duelu v Praze a také čtvrteční prohru doma s Kometou. "Prohru s Brnem jsme si podrobně rozebrali. Chybovali jsme hodně zejména v defenzivě," poznamenal kouč Rostislav Vlach, který v Praze očekává hokej se spoustou osobních střetů. "Na úzkém kluzišti musíme pozměnit herní styl, chceme se dostávat častěji k zakončení. Slavia má velmi dobře propracovanou hru v defenzivě, kterou doplňuje skvělý brankář Furch," dodal zlínský trenér.

17:00 Brno - Plzeň

Brno hostí Plzeň, s níž Kometa v této sezoně prohrála dvakrát shodně 1:4. Čtvrteční vítězství ve Zlíně ale potvrdilo, že mají Brňané i po vánočních svátcích dobrou formu. "Zápas ve Zlíně se nám vydařil. Vedli jsme si solidně i v koncovce, ovšem stále hodně šancí zahazujeme," uvedl kouč Brňanů Vladimír Kýhos.

Plzeň již může počítat s uzdraveným kapitánem Martinem Strakou. Rovněž Indiáni byli na druhý svátek vánoční úspěšní, když porazili Karlovy Vary. A nyní se těší na atmosféru, která provází domácí duely Brna. "Bude to krásný zápas, tam jsou všechny zápasy takové. Mají nejlepší atmosféru v republice," ocenil zkušený bek Jiří Hanzlík.

17:00 Pardubice - Hradec Králové

Pardubice již s předstihem ohlásily, že derby se bude hrát před vyprodaným hledištěm. "Všichni se těšíme, určitě to bude pěkný hokejový večer," vyhlížel kouč Zdeněk Venera sobotní duel s vírou, že jeho svěřenci navážou na poslední vystoupení na ledě Vítkovic, kde vyhráli 4:1. "Nesmíme se nijak uspokojit, protože Hradec hraje venku výborně a celkově je hned za suverénní Spartou. Nečeká nás nic jednoduchého," doplnil Venera.

Oba vzájemné duely v ročníku neměly po základní hrací době vítěze. V obou případech však nakonec vyhrál domácí tým: Pardubice v prodloužení, Mountfield na nájezdy. A i nyní lze očekávat velmi vyrovnanou bitvu. Na bouřlivou kulisu se těší i hosté. "Vlastně bych ani neřekl, že v Pardubicích hrajeme venku. Určitě tam zase budeme mít spoustu fanoušků. Domácích tam samozřejmě bude víc, ale i tak je naši dokážou překřičet, jsou skvělí a fandí za každé situace. Když jsme hráli minule a dali gól, zvedla se pomalu půlka zimáku," připomněl gólman Pavel Kantor. "Doufám, že vyhrajeme a fanouškům dáme zase o důvod víc k radosti," dodal Kantor.

17:30 Kladno - Sparta

Kladno s novými trenéry promarnilo vedení 2:0 v Liberci, nakonec si ale odvezlo alespoň bod. O další bude usilovat proti rivalovi Spartě. "Každopádně ten bod je dobrým odrazovým můstkem do další práce a máme na čem stavět. Tým ukázal, že má bojovného ducha a že se může rvát o jakýkoliv výsledek," prohlásil kouč Jiří Čelanský, jehož společně s asistenty Janem Nelibou a Josefem Zajícem čeká domácí premiéra.

Sparta začala po pauze sebevědomým výkonem proti Třinci, před cestou do Kladna zůstává však obezřetná. "Vždycky je výměna trenéra nebo jakákoliv změna impulzem, teď se ukáže, zda to zafunguje. Jejich hráči budou ale určitě nahecovaní a budou se chtít předvést," odtušil útočník Jan Buchtele.

15:30 Karlovy Vary - Liberec, 17:30 Litvínov - Třinec

O důležité body v honbě za první desítkou se utkají tabulkoví sousedé v Karlových Varech. Dvanáctá Energie změří síly s jedenáctým Libercem. O navýšení náskoku na příčkách zaručujících účast alespoň v předkole play-off budou naopak usilovat desátý Litvínov s devátým Třincem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články