Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sparta si bez větších problémů poradila s Třincem

Praha - Hokejisté Sparty porazili ve 32. kole extraligy Třinec 4:0. Góly vedoucího týmu tabulky obstarali Jan Buchtele, Tomáš Rolinek, Lukáš Pech a Karel Pilař. Brankář Tomáš Pöpperle vychytal již osmé čisté konto v sezoně. Pražané doma vyhráli čtrnáctý ze 16 zápasů, Oceláři ztratili venku pátý duel za sebou a z posledních osmi svých vystoupení se radovali jen dvakrát.

Zápas lídra soutěže s Třincem, který se před reprezentační přestávkou trápil, se od úvodních minut odehrával podle očekávaného scénáře. Sparta byla směrem dopředu výrazně aktivnější a navíc jí už v páté minutě dodal klid Buchtele, když parádní ranou pod horní tyč zakončil přečíslení dva na jednoho. Na konci sedmé minuty měli hosté jedinečnou příležitost k vyrovnání, když hráli 86 vteřin v pěti proti třem, jenže Pražané tuto situaci bez větších problémů zvládli.

V 11. minutě při první početní výhodě Sparty se naopak potil gólman Hamerlík a měl rovněž velkou porci štěstí, když Pilař napálil od modré čáry tyč. Druhá třetina byla festivalem zahozených velkých šancí. Nejprve neuspěl sám proti Hamerlíkovi Ton. Ve 26. minutě předložil Hlinka parádně načasovanou přihrávkou najetému Rolinkovi, ten dopadl stejně. Na druhé straně se vyznamenal Pöpperle proti nájezdu kanonýra Růžičky.

V končící 29. minutě uháněl sám na třineckou branku dokonce v oslabení Klimek a vzápětí se ve stejné pozici ocitl i Ivan Rachůnek. Selhali oba. Další možnost měl Hlinka, Hamerlík byl znovu proti. Ve 34. minutě nezakončil gólově přečíslení první útočné formace Sparty z mezikruží Ton. Sparta se přesto zvýšení náskoku dočkala ve 38. minutě, když Tonovu akci zakončil bekhendem kapitán Rolinek.

Zkraje závěrečného dějství vystrašila Pöpperleho nepříjemná Orsavova teč, dokázal na ni však na poslední chvíli zareagovat. Sparta sice následně zahodila pár šancí, ale ve 48. minutě se nadvakrát prosadil Pech a definitivně rozhodl o tom, komu budou na druhý svátek vánoční náležet všechny body. Výhru Sparty navíc chvilku poté ještě vyšperkoval Pilař.

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Buchtele (Kumstát), 38. Rolinek (P. Ton, Švrček), 48. Pech (Buchtele, Kumstát), 52. Pilař (Chlapík, T. Rachůnek). Rozhodčí: Homola, A. Jeřábek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 3:6, navíc Kumstát (Sparta) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 6429.

Sparta: Pöpperle - Pilař, Piskáček, Švrček, Krejčík, Philipp, Kubát, Hrbas - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Přibyl, I. Rachůnek - Chlapík, Bahenský, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.

Třinec: Hamerlík - Roth, Krejčí, Hrabal, Linhart, Kania, Galvas - Martin Růžička, Polanský, Orsava - D. Květoň, Peterek, Rákos - Marosz, Bonk, Zagrapan - Matuš, Varaďa, Rufer. Trenéři: Kalous a Marek.

Zdeněk Moták (Sparta): "Měli jsme z toho utkání určitý strach, protože po té pauze je to vždy záludné. Podali jsme ale podle mého názoru velice kvalitní výkon ve všech směrech a ve všech řadách. V té druhé třetině jsme si vypracovali ještě řadu šancí, které jsme bohužel neproměnili, ale 4:0 s Třincem bereme. A je výborné, že Pepís (gólman Tomáš Pöpperle) si zase udržel čisté konto."

Jiří Kalous (Třinec): "Musím sportovně uznat, že Sparta je lepší kvalitou a my jsme na ni prostě neměli. Vyhrála zaslouženě a ten výsledek je pro nás možná i milosrdný, protože šance si vytvářela relativně snadno. Ty čtyři obdržené branky jsou pro nás ještě asi dobrým výsledkem."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články