Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hertla čeká po faulu Browna měsíční klid

Praha - Hokejový útočník Tomáš Hertl ze San Jose, který si ve čtvrtečním zápase proti Los Angeles poranil koleno, může být mimo hru až měsíc. Ohrožen tak může být i jeho start na olympijských hrách v Soči, kde hokejový turnaj začne 12. února.

Sport
zdroj: ČT4

Bližší informace o zdravotním stavu dvacetiletého nováčka v NHL nejsou známy, vyjádřil se k němu jen jeho otec Jaroslav Hertl. "Po zápase mi Tomáš psal, že koleno je nestabilní a že má mít měsíc klid. Víc zatím nevíme," říká Hertl starší.

Odchovanec Slavie se zranil v první třetině zápasu v Los Angeles. Osudným se mu stal střet koleno na koleno s domácím útočníkem Dustinem Brownem, jenž byl za faul vyloučen na pět minut a do konce utkání. Hertl už se na led rovněž nevrátil. Jak je jeho zranění vážné a co se mu přesně stalo, klub bezprostředně po utkání neoznámil. "Ještě jsem nebyl v kabině a nemluvil jsem s lékaři. Je ale zřejmé, že to asi nebude úplně dobré, když se nevrátil do hry," poznamenal trenér San Jose Todd McLellan.

Brown podobně fauloval i v minulosti. Loni na jaře téměř totožným zákrokem kolenem sestřelil českého obránce Michala Rozsívala, tehdy ještě hájícího barvy Phoenixu. Kdyby byl Hertl, který má na kontě 15 gólů, mimo hru měsíc, zkomplikovalo by to jeho případnou nominaci na olympiádu. Kouč české reprezentace Alois Hadamczik musí finální sestavu oznámit nejpozději 7. ledna. Zraněného hráče by pak ještě v nominaci mohl vyměnit.

Zdroj
ČTK, nova.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články