Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Vojtu v Kladně nahradil Čelanský, asistovat mu budou Neliba se Zajícem

Kladno - Novým trenérem hokejistů extraligového Kladna se stal Jiří Čelanský, který tuto sezonu začal na střídačce Chomutova. Jeho asistenty budou Jan Neliba a Josef Zajíc. Ve funkcích nahradí ve středu odvolané Zdeňka Vojtu s asistenty Petrem Tatíčkem a Jiřím Kopeckým, pod jejichž vedením se Rytíři propadli až na předposlední příčku tabulky.

Jiří Čelanský
zdroj: ISIFA autor: Pavel Paprskář

Čelanský přichází do Kladna v nedobré situaci. Tým se propadl na předposlední místo tabulky po sérii čtyř porážek, v sedmi z posledních osmi zápasů nebodoval. Nyní tak Rytíři potřebují hlavně začít bodovat. "Kdybychom vyhráli dva z nadcházejících čtyř zápasů, byl by to velice slušný začátek. Je těžké zatím odhadnout, co bude. Navíc nebudeme kompletní. To není z mé strany výmluva, to je realita," podotkl pětatřicetiletý Čelanský, kterému na tréninku chybělo sedm hráčů základního kádru.

Pavel Patera, Sascha Treille a Ivan Majeský jsou zranění, Patrik Machač je s juniorskou reprezentací na mistrovství světa, Lauris Bajaruns momentálně reprezentuje Lotyšsko a Tomáš Kaberle s Janem Hlaváčem odletěli nebo odletí do zámoří za rodinami. "Je to realita, se kterou se musíme poprat. Neberu to jako nějakou revoltu hráčů. Když jsem sem přišel, tak jsem o tom samozřejmě věděl," řekl kouč.

Čelanský podepsal s Kladnem smlouvu do konce sezony s opcí. Věří tak, že bude ve středočeském klubu působit déle než do dubna. "Určitě se nebojím a mohu slíbit, že udělám vše pro to, abych vydržel i po sezoně," podotkl Čelanský, který si zároveň uvědomuje, že jej Kladno neoslovilo jako prvního trenéra, když začalo hledat náhradu za Zdeňka Vojtu. "Kladno mělo ve výhledu jiné trenéry, kteří odmítli. Já jsem na nabídku kývl, a tak jsem zde," řekl. 

Václav Bartoš, výkonný ředitel Rytířů Kladno

Radost kladenských fanoušků"Ve hře bylo více jmen, ale Jaromír (Jágr) se rozhodl pro Jiřího Čelanského i proto, že je to trenér pracující koncepčně a systém hry týmů, které vedl, byl velmi kvalitní. V hokejovém myšlení mají k sobě blízko. Asistenti mají sice trochu jiný systém práce, ale to vůbec nevadí. Spojuje je pracovitost, bojovnost, čestnost, férovost a především týmový duch. Věřím, že se s novými trenéry nadechneme k tomu, že začneme sbírat body a všichni v klubu budeme mít zase radost z hokeje. Chceme stejně jako s předchozími trenéry pracovat koncepčně, proto jsme dohodnuti i na další sezonu, i když stát se může samozřejmě cokoliv, jak to v hokeji někdy chodí."

Je nám líto, video expirovalo.
Kladenské Rytíře povede Čelanský

Šedesátiletý Neliba skončil před více než dvěma týdny v Žilině kvůli neuspokojivým výsledkům. Přestože po jeho letním nástupu se týmu zpočátku dařilo, Žilina se postupně propadla až na poslední příčku. Na Slovensku Neliba v minulosti trénoval i Slovan Bratislava a Nitru, v sezoně 2011/12 působil v mezinárodní lize EBEL u maďarského Székesfehérváru.

Českou extraligu vyhrál člen bronzového kádru z MS 1981 jako trenér třikrát se Vsetínem. Bohaté zkušenosti má Neliba také z koučování v mateřském Kladně, Znojmě, Českých Budějovicích, Mostu a finském Kuopiu. Pětačtyřicetiletý Zajíc působil jako generální manažer kladenské mládeže, v minulosti byl i sportovním manažerem Českých Budějovic.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články