Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kladno prohrálo s Hradcem, trenéři jsou v ohrožení

Kladno - Hokejisté Kladna prohráli ve 31. kole extraligy s Hradcem Králové 1:3. Rytíři počtvrté v řadě nebodovali a potřetí za sebou vstřelili jedinou branku. Mountfield i díky dvěma trefám kapitána Jiřího Šimánka vedl již tříbrankovým rozdílem. Hosté vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů a při porážce Plzně v Litvínově si upevnili druhou příčku. 

Sport
zdroj: ČT4

"Věřit - bojovat - vítězit", tento plakát rozvěsil kladenský kotel před utkáním a chtěl tak svoje oblíbence maximálně motivovat ve střetnutí s favorizovaným Mountfieldem. Svěřenci trenéra Vojty nastoupili s bojovnou náladou, ale brzy po začátku zápasu přišli o kapitána Pateru, který si podvrtnul kotník a musel z utkání odstoupit. První část hry byla ze strany obou mužstev sice živá, ale prakticky bez výrazných brankových příležitostí. Hostující tým působil kompaktnějším dojmem a bylo jen otázkou času, kdy své kvality prokáže.

K prvnímu posunu ve skóre nakonec došlo až v polovině zápasu, kdy za faul pykal na trestné lavici Petr Hořava. První útočná řada hostů rozehrála přesnou kombinaci, Mertl naznačil přihrávku, čímž zmátl gólmana Cháberu, ale místo ní přesnou ranou mezi betony poslal hosty do vedení. Inkasovaný gól Rytíře vzhledem k jejich neschopnosti vstřelit branku očividně rozhodil. Ještě do konce druhé třetiny mohli hosté svůj náskok výrazně zvýšit, jenže Rousek ani Škoda své brejky neproměnili, když skvěle zasáhl Chábera.

Kladno si na svoji první vyloženou šanci muselo počkat až do 42. minuty. Tenkrátovu obrovskou příležitost zlikvidoval velmi dobře chytající Kantor. Další domácí zaváhání nepotrestal v oslabení Langhammer, kdy znovu nechal vyniknout strážce kladenské branky. Rytíři pak dokonce zásluhou agilního Tenkráta i vyrovnali, ale ten dostal puk do branky jen díky tomu, že ho úmyslně kopl bruslí. Gól tak nemohl být uznán.

O výhře Mountfieldu již nikdo nepochyboval ve 48. minutě. Hostům dokonale vyšlo přečíslení tři na dva a Šimánek, který je v reprezentačním výběru kouče Aloise Hadamczika pro nadcházející turnaj Euro Hockey Tour, dorazil do sítě střelu Květoně. O necelých šest minut později pak nejlepší střelec hostů Šimánek svým šestnáctým zásahem v sezoně zvýšil již na tříbrankový rozdíl. O jediný gól domácích se paradoxně postarali rovněž hosté - Tenkrátovo nahození od brankové čáry parádně trefil do vlastní sítě Mertl. 

Neuspokojivé výsledky Kladna ohrožují jeho trenéry. Vedení klubu připouští, že delší přestávka v programu extraligy může přinést na trenérském postu změnu. "I téma výměny trenérů je aktuální. Situací se zabýváme a na stole jsou různé varianty," řekl sportovní manažer Středočechů Martin Vejvoda.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Hradec Králové

Rytíři Kladno - Mountfield Hradec Králové 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 58. Tenkrát - 31. Mertl (Šimánek, Frühauf), 48. Šimánek (L. Květoň), 54. Šimánek (Mertl). Rozhodčí: Horák, Pavlovič - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 1 695.

Kladno: Chábera - David Růžička, T. Kaberle, P. Hořava, Kolářík, L. Procházka, Doudera, od 41. navíc Jankovič - M. Hořava, Patera, Kuchler - Bajaruns, Dragoun, Rudovský - Tenkrát, Havlíček, Hlaváč - Eberle, od 16. navíc Dalecký. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Hradec Králové: Kantor - Vydarený, Harant, Pláněk, Mikuš, Frühauf, Ptáček, Prokop - L. Květoň, Mertl, Šimánek - Dej, Marha, Červený - Tvrdík, Langhammer, Škoda - Švihálek, Knotek, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Zdeněk Vojta (Kladno): "Hráčům nemohu vytknout bojovnost a nasazení, ale znova přišla naše neschopnost proměňovat šance a dávat góly. Když dal Mountfield úvodní gól, věděli jsme, že zápas budeme jen těžko obracet. Naše chyby v poslední třetině pak hosté trestali. Pokud se týká absence Patery z úvodu zápasu, tak si v souboji zvrtnul kotník a v současné době je v péči lékařů. Jak dlouho bude trvat jeho absence, to nedokážu říci."

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Viděli jsme očekávaný zápas. Po facce, kterou jsme dostali v pátek od Slavie, jsem byl rád, že nám opět začala velmi dobře fungovat obrana. To bylo klíčové. Stejně jako to, že gólman Kantor zachytal znovu velice dobře."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články