Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sparta věří Jandačovi, prodloužila s ním smlouvu o dva roky

Praha – Kouč Josef Jandač bude i nadále působit v pražské Spartě, podepsal s ní novou dvouletou smlouvu. Vedení pražského klubu o dva roky prodloužilo i kontrakty se sportovním manažerem Patrikem Martincem a asistentem trenéra Zdeňkem Motákem.

"Práce našeho sportovního vedení nestojí jen na jedné osobě, proto jsme rádi, že bude ve Spartě pokračovat kompletní realizační tým," uvedl předseda představenstva klubu Petr Bříza. "V současné době patří Josef Jandač i jeho nejbližší spolupracovníci v celé Evropě k žádaným odborníkům a pro další budoucnost našeho klubu je jejich setrvání důležité," doplnil Bříza.

Pětačtyřicetiletý Jandač přišel do Sparty v roce 2011 a s týmem vyhrál základní část extraligy. Hned v 1. kole play-off ale Pražané nečekaně vypadali s Kometou Brno. Jandač se poté přesunul na střídačku Lva Praha, hrajícího KHL, který stejně jako Sparta patří do Sportovního holdingu Praha. V říjnu byl ale z funkce odvolán a v listopadu se vrátil na střídačku Sparty.

"Tímto krokem dáváme jasně najevo, že Sparta je stabilním klubem s jasnou vizí a koncepcí, k níž výraznou měrou přispívá i pan Jandač," řekl prezident holdingu Petr Speychal.

Cíl je jasný: titul

Sparťané letos slaví 110 let od vzniku klubu. Hlavním cílem extraligového týmu, který byl před sezonou výrazně posílen, je získat devátý mistrovský titul v historii. "Nezříkáme se role favorita. Díky přízni akcionářů jsme měli možnost v létě kvalitně posílit mužstvo a podařilo se nám nové hráče ve většině případů velmi dobře zabudovat do týmu. K vysněnému cíli však vede dlouhá cesta, která je ještě před námi," uvedl Jandač.

Bývalý kouč Liberce, Českých Budějovic nebo Pardubic je rád, že má nadále důvěru. "Jsem rád, že se nám povedlo nastavit určitou koncepci a té se držíme. Sparta je klub, který má obrovskou tradici, u nás v extralize není nic většího. Kdokoliv proti nám nastoupí, bere ten zápas jinak než s kterýmkoliv jiným soupeřem. Jsem rád, že budu se svými kolegy moci pokračovat ve své práci právě tady," dodal Jandač, který se jako asistent Vladimíra Růžičky u reprezentace podílel i na zisku titulu mistrů světa v roce 2010.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články