Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Naděje vs. legenda: V NHL si poprvé zahraje Hertl proti Jágrovi

New York - Jeden už je legendou českého hokeje, druhý stojí na začátku kariéry. Oběma se v této sezoně daří. Dvacetiletý Tomáš Hertl nastoupí v dresu San José poprvé v NHL proti jednačtyřicetiletému tahounovi New Jersey Jaromíru Jágrovi.

Tomáš Hertl je nejproduktivnějším nováčkem NHL. Veterán Jaromír Jágr zase probouzí trápící se Ďábly z New Jersey. Statistiky nejmladšího a nejstaršího Čecha v NHL jsou překvapivě podobné, oba zatím nasbírali osmnáct bodů.

"Od malička jsem měl nad postelí vystavenou jeho podepsanou fotografii," vypráví Hertl a dokazuje, že souboj proti svému vzoru z mládí pro něj bude mít zvláštní kouzlo. Jágr je prostě stále pojem, což potvrzuje i trenér Sharks Todd McLellan.

"Jágr hraje hodně minut a dává důležité góly. Je skvělé ho sledovat, hráč, který i po tolika letech hraje s takovou vášní, je pro NHL velice důležitý," říká. Nadšení ale ve své první sezoně v NHL vzbuzuje i Hertl.


"Slyšeli jsme o jeho schopnostech dost už předem, ale než ho vidíte na vlastní oči, úplně si to nedovedete představit. Jeho soutěživost a chuť po gólech je ohromující," pochválil Hertla kapitán Sharks Joe Thornton.

Hertl se na první souboj v NHL proti Jaromíru Jágrovi těší. "On hraje napravo, já nalevo, možná se tam párkrát trochu posekáme, ale myslím, že to bude v pohodě," dodal s typickým úsměvem mladý útočník.

Je nám líto, video expirovalo.
Generační souboj: Hertl bude hrát proti Jágrovi
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články