Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kladno je po výhře nad Vary v první desítce

Kladno - Hokejisté Kladna porazili ve 23. kole extraligy Karlovy Vary 3:0. Rytíři si připsali třetí výhru za sebou a při prohře Liberce v Chomutově poskočili právě na úkor Bílých Tygrů do desítky. O góly Středočechů se postarali Jan Hlaváč, Sacha Treille a Jan Dalecký. Svou první nulu v sezoně vychytal gólman Jan Chábera.

Kladno - Karlovy Vary
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Domácí začali velmi svižně, když hned v úvodní minutě rozezvučel Miloslav Hořava tyč. Oba celky se pak neprosadily v přesilovkách. Po skončení té hostující ale provinilec Majeský naskočil do hry a díky jeho povedené individuální akci měl Hlaváč sám před gólmanem Závorkou snadnou úlohu, v níž dostál pověsti kanonýra.

Právě Hlaváč mohl zkraje prostřední třetiny přidat druhý gól, jenže nezamířil přesně. Ve 29. minutě si však puk před ležícím Závorkou našel Treille a uklidil ho nekompromisně pod horní tyč. Bleskovou odpověď mohl zajistit Kytnár, nedokázal ale překonat Cháberu. Jestliže v kabinách před třetím dějstvím spřádali Energetici - do té doby prakticky neškodní - plány na případný zvrat, museli na něco takového už po 107 odehraných vteřinách zapomenout.

Hlaváč parádně prostrčil puk do jízdy Daleckému, jenž se natlačil do koncovky, bekhendem dokázal překonat Závorku a zvýšil už na 3:0. Západočeši se sice ještě mohli vzápětí nadechnout, když utnul přesilovku domácích svým faulem Treille, poté se proti pravidlům provinil i Majeský, jenže za 54 sekund početní výhody pět na tři nevymysleli Karlovarští vůbec nic.

Naopak krátce poté, co byli domácí kompletní, Dragoun se dostal tváří v tvář proti Závorkovi, ale přestřelil. Čtvrtý gól měl na holi i kapitán Patera, z úhlu však kotouč do prázdné branky dotlačit nedokázal. Domácí pak ještě ostřelovali Závorku, stav se ale už nezměnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno - Karlovy Vary

Rytíři Kladno - HC Energie Karlovy Vary 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Hlaváč (Majeský), 29. S. Treille (Dragoun), 42. Dalecký (Hlaváč, Majeský). Rozhodčí: Jeřábek, Hrubý - Bádal, Pouzar. Rozhodčí: 5:3. Bez vyloučení. Diváci: 2874.

Kladno: Chábera - David Růžička, T. Kaberle, L. Procházka, Doudera, Majeský, P. Hořava - Tenkrát, Patera, M. Hořava - S. Treille, Dragoun, Machač - Bajaruns, Dalecký, Hlaváč - Strnad, Lukáč, Rudovský. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, M. Rohan, J. Drtina, Dresler, Gulaši - Pohl, R. Hruška, Zaťovič - Hovorka, Roman Vlach, R. Dlouhý - Zucker, Vachovec, Koblasa - V. Tomeček, Balán, J. Doležal. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.

Zdeněk Vojta (Kladno): "V utkání mužstev, která se snaží dostat do desítky, nechtěl logicky nikdo udělat chybu a utkání bylo opatrné. Upozorňovali jsme hráče na to, že musíme být perfektní dozadu a nesmíme dovolit, aby šli hosté do vedení, protože by se nám to pak těžko otáčelo. Povedlo se to a gól jsem dali my, navíc v momentě, kdy je to pro soupeře po přesilovce hodně bolestné. Myslím, že ve druhé třetině jsme měli více štěstí, protože jsme ji neodehráli dobře. I přesto jsme dokázali dát na 2:0. Ve třetí části jsme chtěli hrát dobře v defenzivě a pomoci Cháberovi, aby měl první nulu v sezoně, což se nám podařilo. Myslím, že tam nám ještě více než ten třetí gól pomohla ubráněná přesilovka pět na tři."

Jaromír Kverka st. (Karlovy Vary): "Ze začátku bylo to utkání opatrnější z obou stran. My jsme tam měli docela dobrou přesilovku, ale po jejím skončení jsme inkasovali. Ve druhé třetině jsme udělali chybu a spadl nám tam doražený puk. Ve třetí třetině už hrálo Kladno v pohodě a skoro k ničemu nás nepustilo. Naše produktivita je žalostná. Bez gólu se prostě vyhrávat nedá."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články