Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Hokejoví veteráni se v jubilejním šedesátém zápase utkají s Rusy

Praha – Jubilejní šedesáté utkání od vzniku české veteránské reprezentace v roce 2005 čeká v pátek 6. prosince v Karlových Varech hokejisty, kteří se utkají s ruským výběrem. "Je to souboj mančaftů, které se na mezinárodní scéně utkávají hodně dlouho. A Rusové se připravili perfektně. V nominaci nejsou žádná mýdla, jak se ve sportu říká," uvedl manažer českého týmu Pavel Schwarz.

Hokejové legendy
zdroj: ČT24

Hvězdami sborné budou Vladimir Lutčenko, Valerij Kamenskij nebo Alexandr Jakušev, který ale do zápasu aktivně nezasáhne a bude trenérem. Stejně jako Milan Nový na české straně. "Byl jsem teď pracovně v zahraničí, takže jsem dlouhou dobu nebyl na ledě a netrénoval jsem. A my chceme, aby hokej nějak vypadal, proto hrát nebudu," vysvětlil svou absenci nejlepší střelec české historie.

Dres českého týmu by měli obléknout například František Kučera, Otakar Janecký, David Moravec, Richard Žemlička, Josef Řezníček, Bedřich Ščerban nebo Jiří Veber. "Snažili jsme se taky postavit dobrou sestavu. Problémem ale je, že nemáme tolik hráčů jako Rusové. Navíc často jsou trenéry a manažery u týmů a je problém s jejich uvolněním," poukázal Schwarz na fakt, že zároveň se zápasem je na programu i extraligové kolo.

Čeští veteráni se v domácím prostředí představí poprvé od března 2010, kdy se rovněž v Karlových Varech utkali s Rusy. "Určitě do toho nepůjdeme s tím, že si jen chceme zahrát. V minulosti jsme si nic nedarovali, i teď uděláme maximum, abychom uspěli. S Rusy to pokaždé bývalo vyhrocené, jakmile ale utkání skončilo, sešli jsme se, připili na zdraví," uvedl trenér českého výběru Jan 'Gusta' Havel.

Na začátku ledna se český veteránský výběr představí na velkém mezinárodním turnaji v Minsku. "Zápas v Karlových Varech je pro nás vlastně prvním soustředěním před tímto turnajem, protože 90 procent z toho kádru by mělo do Běloruska jet," uvedl Schwarz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články