Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jágr, Židlický, Eliáš režírovali výhru New Jersey

New York – New Jersey se může radovat z vítězství 4:3 v prodloužení nad Anaheimem. Velkou zásluhu na tom mají tři čeští hokejisté Jaromír Jágr, Patrik Eliáš a Marek Židlický. Trio dohromady posbíralo pět bodů za dva góly a tři asistence. Devils vyhráli počtvrté z posledních pěti zápasů a s 21 body se vyhoupli na osmé místo v tabulce Východní konference. Naopak Ducks si připsali pátou porážku v řadě a vůbec první na domácím ledě. Přesto se ziskem 33 bodů ve 24 utkáních stále vládnou ligovému pořadí.

Jaromír Jágr skóruje
zdroj: ČTK/AP

Anaheim - New Jersey 3:4 v prodloužení

První hvězdou večera vyhlásili zámořští novináři Jaromíra Jágra, který 61 sekund před koncem třetí třetiny při hře bez brankáře vyrovnal svou osmou trefou v sezoně na 3:3. Jednačtyřicetiletý útočník tak v přímém souboji o historicky nejlepšího evropského střelce porazil Teemu Selänneho, který v zápase nebodoval a má už na českou superstar jedenáctigólové manko (689 proti 678 brankám).

Jágrovi přihrál na vyrovnávací gól Eliáš, který si připsal asistenci u všech tří gólů Ďáblů v základní hrací době. Obránce Židlický svým třetím gólem v sezoně v 16. minutě vyrovnal na 1:1 a byl na ledě i u vítězné trefy Travise Zajace ve druhé minutě prodloužení.

Ve skutečnosti šlo ale o vlastní gól, když obránce Ben Lovejoy ve snaze odpálit puk z brankoviště trefil spoluhráče Coreyho Perryho a od něj se kotouč odrazil do sítě. "Je to asi jeden z nejšťastnějších gólů, který jsem kdy dal. Ale klidně bych takhle skóroval každý den," smál se Zajac. "Už jsem byl hodně unavený, ale ještě jsem zvládl přejet celé kluziště a na chvíli se před brankou uvolnit. Puk se mi dostal na brusle, tak jsem se ho snažil přikopnout a oni si ho do branky srazili sami," doplnil.

Ottawa - Minnesota 3:4

Střelecky se ve středu prosadil také český útočník Milan Michálek, který skóroval počtvrté v sezoně. Jeho Ottawa ale nakonec prohrála s Minnesotou 3:4, rozhodující gól vstřelil tři minuty před koncem třetí třetiny Mikko Koivu.

Minnesota se tak vzpamatovala z úterní tvrdé porážky 2:6 s Montrealem, která přerušila sérii čtyř vítězství. "Tohle je naše odpověď," radoval se brankář Josh Harding, jehož v Montrealu ve druhé třetině vyhnal z branky hattrickem Max Pacioretty. "V úterý to nebyl náš den, o to cennější je tohle vítězství. Klíčoví hráči dali klíčové góly," pochválil tým Harding, který k výhře přispěl 34 zákroky.

V kabině Ottawy zavládlo zklamání. Senators totiž dvakrát vedli, třetí porážku v řadě ale nakonec neodvrátili. "Je to skličující a frustrující. Odehráli jsme možná nejlepší první třetinu v sezoně, celkově jsme nepodali špatný výkon, ale jedna nebo dvě chyby nás stály zápas," posteskl si útočník Kyle Turris.

Washington - Pittsburgh 0:4

Jasného vítěze měl souboj dvou hvězdných útočníků Alexandra Ovečkina a Sidneyho Crosbyho, jehož Pittsburgh vyhrál na ledě Washingtonu 4:0. Zatímco ruský kanonýr zůstal bez bodu, kapitán "Tučňáků" vstřelil gól, na další přihrál a s 28 body poskočil do čela soutěže produktivity. Pátý Ovečkin zůstává o čtyři body zpět.

Pittsburgh porazil Washington v pátém vzájemném zápase za sebou, přičemž během této série přestřílel soupeře v poměru 21:9. K poslednímu vítězství přispěl bezchybným výkonem brankář Marc-Andre Fleury, který musel krýt jen 18 střel a vychytal 25. čisté konto v NHL. Naopak jeho spoluhráči zasypali brankáře soupeře Bradena Holtbyho 40 ranami.

Calgary - Columbus 1:2 v prodloužení

Z debaklu 0:7 v Edmontonu se dokázali oklepat hokejisté Columbusu, kteří zvítězili 2:1 v prodloužení na ledě Calgary. Ve třetí minutě nastavení rozhodl o výhře Blue Jackets prvním gólem v sezoně ruský obránce Nikita Nikitin.

V sedmé minutě první třetiny předvedl úchvatný zákrok gólman Calgary Reto Berra. Hosté měli přesilovou hru, Ryan Johansen nahrál Jacku Johnsonovi a ten okamžitě pálil. Švýcarský brankář se stačil bleskurychle přesunout a ještě vymrštit pravý beton. "Tohle jsem ještě neviděl. Když tu Jackovu ránu chytil, nemohl jsem pochopit: Jak tohle zastavil? Musel jsem se podívat na opakovaný záznam. Tohle bude jeden z nejlepších zákroků roku," chválil soupeře Johansen.

Výsledky NHL

Ottawa - Minnesota 3:4 (2:1, 0:2, 1:1)

Branky: 6. Turris, 12. Zibanejad, 49. M. Michálek - 7. Pominville, 24. Brodin, 27. Heatley, 58. M. Koivu. Střely na branku: 37:25. Diváci: 16 642.

Anaheim - New Jersey 3:4 v prodl. (1:2, 2:0, 0:1 - 0:1)

Branky: 12. Beleskey, 23. Bonino, 36. Getzlaf - 16. Židlický (Eliáš), 18. Gelinas (Eliáš), 59. Jágr (Eliáš), 62. Zajac. Střely na branku: 25:25. Diváci: 14 306.

Calgary - Columbus 1:2 v prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)

Branky: 44. Colborne - 10. Foligno, 63. Nikitin. Střely na branku: 24:18. Diváci: 19 289.

Washington - Pittsburgh 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)

Branky: 7. Martin, 12. Bennett, 40. Crosby, 48. Neal. Střely na branku: 18:40. Diváci: 18 506.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články