Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Lídr bodování Stamkos si zlomil holenní kost a nejspíš přijde o Soči

Boston - Vidina účasti na olympijských hrách se pro Stevena Stamkose dost možná rozplynula. Nejproduktivnější hráč NHL a centr Tampy si při zápase s Bostonem zlomil holenní kost, která nevydržela prudký náraz v plné rychlosti do brankové konstrukce. Stamkos opustil zápas na nosítkách ve 33. minutě - k brance se řítil zapřený do bostonského obránce Dougieho Hamiltona a do tyče vrazil svou pravou nohou. Ihned z haly poté zamířil do nemocnice, kde rentgen odhalil zlomeninu. Tampa navíc v utkání podlehla 0:3.

Steven Stamkos
zdroj: ČTK/AP autor: Elise Amendola

Boston - Tampa 3:0

Boston, předloňský vítěz Stanley Cupu, rozhodl zápas dvěma góly v rozmezí 20 sekund v 38. minutě. Skóre otevřel Patrice Bergeron a vzápětí švédského gólmana Anderse Lindbäcka překonal podruhé Daniel Paille. V té době už týmu Lightning pět minut chyběl Stamkos, který po nárazu do brankové konstrukce opustil led na nosítkách. Bostonské vítězství zpečetil 59 sekund před koncem do prázdné branky Jarome Iginla, asistenci si připsal David Krejčí. Domácí celek se v tabulce přiblížil Tampě na jediný bod.

Stamkos je jedničkou draftu NHL z roku 2008 a bývalý juniorský mistr světa, vede soutěž produktivity s 23 body za 14 gólů a devět asistencí ze 17 zápasů. Zatím není jasné, kdy bude moci přidat další. V NHL předvádí v dresu Tampy své umění šestou sezonu, na kontě má už 228 branek.

 

Výsledky NHL:

Boston - Tampa Bay 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky: 38. Bergeron, 38. Paille, 60. Iginla (KREJČÍ). Střely na branku: 26:28. Diváci: 17 565.

Zdroj
ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články