Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Sparta upevňuje pozici, otočila zápas s Libercem

Praha - Hokejisté Sparty porazili v 17. kole extraligy Liberec 5:2, přestože po jejich úvodním gólu hosté dvěma góly otočili průběžné skóre na 1:2. Pražané však vyrovnali, poté stihli zkraje poslední třetiny třikrát udeřit během čtyř minut a 18 vteřin a připsali si sedmou výhru za sebou. Při porážce Slavie tak svěřenci kouče Josefa Jandače navýšili svůj náskok v čele tabulky na pět bodů.

Sparta - Liberec
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Liberec byl v úvodu překvapivě o něco nebezpečnější, Pöpperle však uhájil domácí branku od pohromy i během prvního vyloučení, kdy na trestné lavici pykal Švrček. Přesilovku krátce poté nevyužila ani Sparta. Slibné šance promarnili Rolinek s Klimkem, v 15. minutě už šel ovšem favorit do vedení, když od modré napřáhl Sičák, gólman Melicherčík sice kotouč ztlumil, ten ale přesto doklouzal za brankovou čáru.

Už v 17. minutě mohlo být vyrovnáno, jenže Bartkově bombě se do cesty postavila tyč. Na druhé straně chyběl jen kousek ke gólovému zápisu mladému forvardovi Simonovi. V nástupu do druhé části se Sparta trápila v přesilovce. Místo navýšení skóre ale ve 23. minutě vyrovnal tečující liberecký kapitán Nedvěd, jehož trefu posvětil i videorozhodčí. Před polovinou základní hrací doby už Bílí Tygři dokonce vedli. Po Urbanově individuální akci a jeho střele z velkého úhlu do tyče dokázal dotlačit puk za Pöpperleho záda Filippi.

Na začátku 32. minuty musel na trestnou lavici Čakajík a Pražanům stačilo 24 sekund na vyrovnání, když se jim podařilo na kruhu pro vhazování najít napřaženého kanonýra Tona a ten zacílil přesně. Ještě těsně před druhou přestávkou Philipp málem nachytal od modré čáry špatně postaveného Melicherčíka, ten na poslední chvíli jeho nahození vytěsnil. Ze třetí části uplynulo necelých sedm minut a bylo rozhodnuto.

Nejprve příhru Ivana Rachůnka nedokázal zpracovat Klimek, na ideálně připravený kotouč si však mezi kruhy najel bek Kubát a nezadržitelnou ranou málem protrhl síť. Jen 44 vteřin nato se těsně před brankovištěm prosadil dorážející Pech. Ve 47. minutě završil nelehké chvilky Bílých Tygrů Krejčík, jenž parádním zakončením pod horní tyč zužitkoval výtečně načasovanou nahrávku Kumstáta. Zbytek zápasu už se jen dohrával.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Liberec

HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 15. Sičák (Pech), 32. P. Ton (Kubát, J. Hlinka), 43. Kubát (I. Rachůnek), 44. Pech (Buchtele, Švrček), 47. Krejčík (Kumstát, Buchtele) - 23. P. Nedvěd (Urban, Čakajík), 28. Filippi (Dušek, Urban). Rozhodčí: Fraňo, Turčan - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:6, navíc Philipp (Sparta) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 6 113.

Sparta: Pöpperle - Piskáček, Kubát, Švrček, Krejčík, Sičák, Philipp - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Přibyl, I. Rachůnek - Simon, Bahenský, Forman. Trenéři: Jandač a Moták.

Liberec: Melicherčík - Hunkes, Čutta, Voráček, Výtisk, Čakajík, Derner, Šimek - Urban, P. Nedvěd, Dušek - Bartek, Vampola, Bulík - Pospíšil, Filippi, Bulíř - Jass, Zacha, Víšek. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Josef Jandač (Sparta): "Nám vždy po pauze, kdy se třeba chvíli nehraje, trvá, než se dostaneme do nějaké optimální herní pohody. A dnes jsme ji podle mého nenašli po celý zápas. Liberec tady odvedl výborný výkon a patřil mezi nejsilnější týmy, co tady hrály. Ten výsledek je pro něj dost krutý. O utkání asi rozhodly dva rychlé góly v poslední třetině."

Milan Černý (Liberec): "Myslím, že jsme odehráli dvě dobré třetiny. A v momentě, kdy jsme na začátku třetí třetiny ubránili minutu a půl dlouhé oslabení tři proti čtyřem, tak místo toho, aby nám to dalo psychickou výhodu, tak jsme krátce poté inkasovali. To mě na tom mrzí. Neměli jsme si nechat dát po tom těžkém oslabení třetí a následně čtvrtý gól. To nám ten zápas shodilo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články