Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Havlát se po půl roce vrátil do hry, na vítězství ale nedosáhl

New York – Martin Havlát se po půl roce bez hokeje vrátil konečně zpátky na led. Mladoboleslavský rodák nastoupil v dresu San Jose, ani jednou nevystřelil na branku a jeho tým prohrál na ledě Los Angeles 3:4 v prodloužení. Nedařilo se ani dalším českým hokejistům. Po dlouhé době nebodovali Hudler s Krejčím.

Martin Havlát v dresu San Jose
zdroj: AP autor: Alex Gallardo

Los Angeles - San Jose 4:3 v prodl. 

"Nehrál jsem zápas šest měsíců a to je dlouhá doba. Cítím se ale dobře, že jsem zase se spoluhráči na ledě. Uvidíme, jak to půjde," uvedl před utkáním Havlát, jehož trenér Todd McLellan zařadil na pravé křídlo k Joeovi Pavelskému a Tommymu Wingelsovi. Český útočník následně na ledě strávil 14 minut, nezaznamenal sice ani jednu střelu, ale předvedl dva hity a připsal si jeden bod do statistiky plus/minus.

"Ukázal několik dobrých věcí a myslím, že si vedl dobře. Není to lehké naskočit do prvního zápasu bez odehrání jakéhokoli přípravného utkání a bez absolvování přípravného kempu. Ale vypořádal se s tím dobře," řekl trenér McLellan k výkonu českého hráče, který od příchodu do San Jose nasbíral ve dvou sezonách 65 bodů za 30 branek a 35 asistencí v 79 zápasech.

"Marty už během kariéry dokázal, že je schopný hráč. Není to jen o střílení branek a všech dovednostech, která má. Otázkou je, zda může svou hru uplatnit v našem herním stylu, zapadnout do našeho týmu a být efektivní. To nás zajímá a to teď musí dokázat sobě, spoluhráčům i trenérům. A my věříme, že na to má," dodal kouč San Jose na Havlátovu adresu.

Dvaatřicetiletý útočník se zranil v utkání play-off s Los Angeles, proti nimž si odbyl premiéru v nové sezoně. Tým San Jose v utkání třikrát ztratil jednobrankový náskok a v prodloužení rozhodl v čase 62:32 o výhře Kings Anže Kopitar.

Los Angeles - San Jose 4:3 v prodl. (1:2, 1:1, 1:0 - 1:0) Branky: 3. Doughty, 24. Stoll, 53. Williams, 63. Kopitar - 1. Vlasic, 12. Pavelski, 39. Couture. Střely na branku: 23:20. Diváci: 18.118. 

Pittsburgh - Boston 3:2 

Pittsburgh porazil v prvním vzájemném utkání této sezony Boston 3:2 a soupeři se alespoň částečně pomstil za vyřazení z posledního play-off, v němž proti Bruins ve finále Východní konference nevyhrál ani jeden zápas. Hosté mohli ještě v závěrečném náporu srovnat Davidem Krejčím, ale střelu českého útočníka z levého kruhu vytěsnil na poslední chvíli ramenem brankář Marc-Andre Fleury. Úspěšným zákrokem gólmana Penguins skončila Krejčímu série sedmi utkání, v nichž bodoval. 

Pittsburgh - Boston 3:2 (0:0, 1:0, 2:2) Branky: 27. Kunitz, 51. Sutter, 58. J. Jokinen - 42. Bergeron, 59. Iginla. Střely na branku: 31:23. Diváci: 18.627. 

Calgary - Toronto 2:4 

Hokejisté Toronta se vítězstvím 4:2 v Calgary udrželi v čele Východní konference. Maple Leafs sice byli pojedenácté v řadě přestříleni, ve středu dokonce v poměru 43:22, ale opět se mohli spolehnout na brankáře. Jonathan Bernier kryl 41 pokusů domácích a stal se první hvězdou utkání. V dresu Calgary podruhé v letošní sezoně nebodoval Jiří Hudler, navíc si do tabulky pravdy připsal tři body za účast na ledě při inkasované brance.

Calgary - Toronto 2:4 (0:2, 1:0, 1:2) Branky: 38. Stajan, 55. Jones - 8. Lupul, 20. Van Riemsdyk, 46. Raymond, 59. Ranger. Střely na branku: 43:22. Diváci: 19.289. 

Vancouver - Detroit 1:2 

Detroit zvítězil na ledě Vancouveru 2:1 a přerušil sérii čtyř proher. Rozhodující trefu zaznamenal slovenský útočník Tomáš Tatar, který po přejetí útočné modré čáry překvapil nenápadnou střelou brankáře Roberta Luonga. "Vůbec jsem tu střelu přes obránce neviděl. Ale měl bych je chytat. Je smutné, že jsme prohráli zápas takovýmto gólem," kabonil se Luongo.

Vancouver - Detroit 1:2 (1:0, 0:2, 0:0) Branky: 15. D. Sedin - 32. Alfredsson, 39. Tatar. Střely na branku: 20:27. Diváci: 18.910. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články