Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Slavia hraje v televizním duelu s Brnem, Hradec jede do Třince

Praha - Hokejisté posledního Litvínova s novou trenérskou dvojicí Radim Rulík - Miloslav Hořava přivítají v pátečním 15. kole extraligy střelecky tápající Pardubice. V programu sedmi zápasů poutají pozornost i vzájemné souboje Slavie s Brnem a Třince s Hradcem Králové, tedy týmů nahánějících vedoucí Spartu. Ta může svoji pozici upevnit v domácím prostředí proti Chomutovu. Utkání Slavia - Brno sledujte živě na programu ČT sport a našem webu, komentují Ondřej Zamazal a David Pospíšil.

17:00 Třinec - Hradec Králové

Třinec si z Werk Arény buduje pevnost a doma už pět utkání po sobě neztratil ani bod. V současnosti ho nemůže prověřit lepší protivník než Hradec Králové, který naopak venku sedmkrát v řadě dokázal zabodovat a je nejlepším celkem v bilanci zápasů na soupeřových kluzištích. "V naší hře se konečně začínají objevovat herní věci, které pilujeme na trénincích, začíná fungovat hra, jen je potřeba to ustálit a zažít tak, aby to bylo automatické, abychom hráli s vysokou výkonností stabilně, bez propadů," řekl trenér Ocelářů Jiří Kalous.

Hradec Králové si po sérii 11 zápasů, v nichž bodoval, sice vylámal podruhé v sezoně zuby na Spartě, ale v úterní dohrávce 9. kola dobyl led Vítkovic a poskočil na třetí příčku. "Je ale zatím odehraná jen první čtvrtina, a když jste po ní třetí, neznamená to, že na konci základní části nemůžete být poslední," zdůraznil pro klubový web gólman Pavel Kantor.

17:30 Litvínov - Pardubice

Litvínov už dlouhých osm kol nebodoval, a přestože Vladimír Jeřábek s asistentem Petrem Rosolem měli podle původních záměrů klubového vedení vést tým až do reprezentační přestávky, úterní schůzka obou stran vyústila v jejich odchod. Rulík s Hořavou potřebují kromě pošramoceného sebevědomí mužstva probudit k životu i ofenzivu. Chtějí toho však dosáhnout z opačného konce. "Každý sport, nejen hokej, vychází z obrany. Když ta bude fungovat, zlepší se celé mužstvo, i útok a produktivita," uvedl pro klubový web Hořava, bývalý vynikající obránce.

Paradoxně ještě hůře než domácí jsou na tom v otázce střílení branek Pardubice, které sice stále patří k nejproduktivnějším celkům soutěže, na vstřelený gól však čekají již přes tři zápasy - 189 minut a 52 sekund. I přesto zvládli Východočeši v úterý proti Kometě zaznamenat alespoň bod. "Na jednu stranu se v tom snažíme nijak zbytečně nepitvat, protože někdy to je otázka prvního gólu, kdy se to uvolní a dodá to mužstvu sebevědomí. Z druhé strany to nepodceňujeme a v tréninku jsme se zaměřili na střelbu, přesilovky i zakončení. Věřím, že ty góly přijdou a je to jen otázka času," prohlásil kouč Zdeněk Venera.

17:30 Plzeň - Liberec

Plzeň přivítá v souboji týmů, jimž se výhry nedaří potvrdit dalším úspěchem, hosty z Liberce. Obhájci titulu se v sezoně podařilo vyhrát maximálně dvakrát za sebou, Bílí Tygři dosud nezvládli ani to. "Musíme natáhnout nějakou sérii. Když vyhrajeme a zase prohrajeme, tak se v tabulce nemůžeme nikam posunout," řekl klubovému webu liberecký kouč Pavel Hynek, který se s týmem dlouhodobě snaží zlepšit především obrannou fázi. "Není to ale jen práce beků, musí se do ní zapojit všichni hráči," poznamenal Hynek.

18:00 Slavia - Brno (ČT sport)

Slavia po pěti porážkách za sebou nastolila opět hru s maximálním důrazem na obranu a přineslo jí to šest bodů ze dvou domácích utkání proti Litvínovu a Kladnu, v nichž červenobílí pouze jednou inkasovali. Sérii tří utkání po sobě před svými diváky uzavřou Pražané proti Brnu.

Kometa z posledních šesti zápasů vytěžila 14 bodů a je druhá. V duelu se Slavií se pokusí svěřenci Vladimíra Kýhose vrátit soupeři prohru z prvního vzájemného klání v Brně (0:1). "Uvidíme, zda se připraví na utkání stejně, nebo vyrukuje s něčím novým. Byl bych rád, kdybychom nedopadli jako Kladno v minulém kole, kdy bylo lepší, ale prohrálo stejně jako my 0:1," uvedl Kýhos.

Je nám líto, video expirovalo.
Před 15. kolem hokejové extraligy

18:00 Kladno - Zlín

Kladno přivítá Zlín a těší se již na posilu v podobě Jana Hlaváče, jenž by mohl nahradit zdravotně dlouhodoběji indisponovaného Miloše Hořavu. "Je možné, že na místě Miloše naskočí Hlaváč. Bude záležet na jeho subjektivním pocitu," prozradil klubovému webu trenér Zdeněk Vojta.

Na rozdíl od minulých sezon se Zlínu tolik nedaří na ledě soupeřů. V první čtvrtině si přivezl ze sedmi utkání jen sedm bodů. "Před reprezentační přestávkou se pokusíme nasbírat co nejvíce bodů. Soupeř má hlavní oporu ve zkušeném trojlístku Tomáš Kaberle, Patera a Tenkrát, který vhodně doplňují mladí hokejisté," připomněl kouč Rostislav Vlach.

18:00 Karlovy Vary - Vítkovice

Karlovy Vary mají jen bod z venku, doma s Vítkovicemi ale budou chtít prodloužit sérii čtyř utkání s maximálním bodovým ziskem.

Vítkovice se - nejspíše i k vlastní úlevě - po třech domácích porážkách představí mimo Ostravu. Doma se jim nedaří, venku však patří k nejlepším. "Co se týká nasazení, bojovnosti, bruslení, to vše v naší hře je, jenže máme ty neúspěchy v hlavách. Je to vážná situace, ale nikoliv tragická. Musíme udělat vše pro to, abychom se z toho dostali ven," řekl vítkovický asistent Roman Šimíček. 

18:30 Sparta - Chomutov

Sparta od porážky 4:6 s Vítkovicemi v 10. kole výrazně zlepšila defenzivu. Výsledkem bylo maximum 12 bodů z dalších čtyř vystoupení družiny kouče Josefa Jandače při celkovém skóre 18:3. "Přijede soupeř, který bude hrát tak, aby si od nás odvezl nějaký bod. A udělá pro to vše. První vzájemný zápas jsme s Chomutovem prohráli a máme jim co vracet. Věřím, že navážeme na poslední výkony," přeje si Jandač.

Chomutov přeťal sérii šesti porážek výhrou v podkrušnohorském derby s Karlovými Vary (4:2). "Zkusili jsme naložit víc na zkušenější hráče a vyplatilo se to. S bodovým ziskem a postavením v tabulce ale nemůžeme být jinak spokojení," netajil v rozhovoru pro klubový web kouč Jiří Čelanský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články