Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Brno porazilo Pardubice v nájezdech, ze hry gól nepadl

Pardubice - Hokejisté Komety Brno vyhráli v dohrávce 14. kola extraligy v Pardubicích 1:0 po samostatných nájezdech a posunuli se na druhé místo tabulky. Duel rozhodl útočník Petr Mrázek. Zatímco Kometa si připsala třetí výhru, Pardubice potřetí za sebou prohrály, a navíc ve všech duelech nedokázaly vstřelit ani gól.

Pardubice - Brno
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Domácí do utkání vstoupili aktivně, již po šesti sekundách se do první šance dostal Sýkora, brankáře Čiliaka ale nepřekonal. Vzápětí byl vyloučen Hanzlík a Pardubice si zahrály úvodní přesilovou hru. Slovenský gólman v dresu Komety ale udržel čisté konto. Brněnský obránce se hned po návratu z trestné lavice dostal do šance, i kvůli nepotrestanému faulu domácích ji ale nezakončil ideálně. Oba týmy si dokázaly vytvořit slibné příležitosti, v koncovce se ale trápily.

Střelecká nemohoucnost byla viditelná zejména na domácích, což dokumentoval v 16. minutě Somík. Ač úplně sám, Čiliaka nepřelstil. Obraz hry se nezměnil ani ve druhé části. Východočeši i Kometa se snažili často střílet, oba brankáři byli ale pozorní. A když už nemohli zakročit, selhali střelci. V 29. minutě nedokázal usměrnit puk do odkryté branky Kousal, vzápětí na druhé straně Burian zakončil svůj blafák vedle.

V závěru druhé dvacetiminutovky měl další šanci Kousal, ani tentokrát se ale neprosadil. S blížícím se koncem normální hrací doby bylo jasné, že tým, kterému se podaří skórovat, bude hodně blízko výhry. Domácí i hosté mohli duel rozhodnout v přesilových hrách, ve kterých bylo rušno zejména před Čiliakem.

Gól ale nepadl, a tak poprvé v sezoně skončil extraligový duel po 60 minutách bez branek. Když v prodloužení nevyužili Východočeši krátkou přesilovou hru čtyři na tři, rozhodly o vítězi samostatné nájezdy. Pardubice tak čekají již 189 minut na gól ze hry. Druhý bod nakonec získalo díky jedinému úspěšnému exekutorovi Mrázkovi Brno, Čiliak všechny pokusy domácích hráčů zlikvidoval. 

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Kometa Brno 0:1 (SN)

Rozhodující nájezd: P. Mrázek. Rozhodčí: Homola, Wagner - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:8, navíc Píša - J. Káňa II, Jakub Svoboda všichni 10 min. Bez využití. Diváci: 9116.

Pardubice: Salfický - Píša, V. Kočí, Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček, Čáp - P. Sýkora, Marha, Somík - Cetkovský, T. Nosek, T. Zohorna - Radil, Kousal, Starý - Tybor, Poulíček, Voženílek. Trenéři: Venera a M. Říha ml.

Brno: Čiliak - M. Hruška, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka - H. Zohorna, Holec, Jakub Svoboda - T. Svoboda, Němec, J. Káňa II - Dočekal, J. Hruška, Burian - P. Mrázek. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Zdeněk Venera (Pardubice): "Samozřejmě jsme chtěli získat více než jeden bod, ten je pro nás málo. Nacházíme se v období, kdy nedáváme góly. Nepadá nám to tam. Pokud by se nám podařilo dát první gól, tak by se možná utkání vyvíjelo jinak, ale to se nám nepovedlo. Musíme se s tím nějak porvat, prokousat se tím a dostat se zpět do střelecké pohody."

Vladimír Kýhos (Brno): "Přijeli jsme si sem alespoň pro bod a máme dva, takže jsme spokojeni. Zápas se podle toho odvíjel. Hlavně v první třetině, kdy byl opatrný z obou stran. Ve druhé byl úsek deseti minut, kdy byly Pardubice lepší. My jsme kluky nabádali k tomu, aby více bránili. Hrál se takový hurá hokej, bez zajištěné obrany. Paradoxně jsme při tlaku domácích měli vyloženou šanci, Burian mohl dát gól. Do třetí třetiny jsme šli s tím, abychom neinkasovali a uhráli nerozhodný výsledek, což se nám povedlo. Penalty jsou vabank. Poslali jsme tam našeho benjamínka a udělal to pěkně. Společně s Márou Čiliakem nám zajistil dva body."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články