Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Do Litvínova se vrací Rosa s Jánským

Litvínov - Novými posilami hokejistů Litvínova, posledního týmu extraligové tabulky, se stali zkušený Pavel Rosa a Peter Jánský. Oba mají podle klubového webu působit v týmu Vervy do konce listopadu, ale s možností uplatnění opce na další období.

Peter Jánský
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Šestatřicetiletý litvínovský odchovanec Rosa byl v kontaktu se severočeským klubem již loni v prosinci, ale poté pokračoval ve Švýcarsku, kde strávil poslední roky bohaté kariéry. Během ní si vedle švédské, finské i ruské nejvyšší soutěže stihl v dresu Los Angeles vyzkoušet i slavnou NHL. V zámořské lize nasbíral 36 startů a 18 bodů za pět branek a 13 asistencí. 

Nyní byl však Rosa bez kontraktu a v Litvínově s týmem už několik týdnů trénoval. Do sestavy střelecky tápajícího celku, který za posledních sedm kol nastřílel pouze sedm branek a vůbec nebodoval, má naskočit v neděli na ledě Zlína. "Potřebujeme zvýšit střeleckou produktivitu a Pavel by nám v tom měl pomoci," uvedl generální manažer klubu Robert Kysela. Další litvínovský odchovanec Jánský se vrací po více než dvou letech.

V roce 2011 zamířil osmadvacetiletý útočník do Sparty, při přetlaku na ofenzivních postech v týmu Pražanů se objevil na hostování také v Pardubicích. V tomto ročníku za Spartu dosud nenastoupil a hrál za prvoligové Litoměřice, kde za sedm startů nasbíral pět bodů (1+4).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články