Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Slavia se vzpamatovala a prohloubila litvínovskou mizérii

Praha - Hokejisté Slavie porazili ve 13. kole extraligy Litvínov 3:1. Severočeši sice otevřeli skóre, ale sérii pěti porážek nakonec přetrhli Pražané, jejichž vítězný gól vstřelil ve 49. minutě zadák Kyle Wharton. Litvínov naproti tomu posedmé za sebou vůbec nebodoval a během této neúspěšné série zaznamenal dohromady jen sedm branek.

Slavia - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Po oboustranně opatrném úvodu přinesla vzruch až první přesilovka, kterou si zahráli domácí. Růžička v ní bez přípravy vypálil a gólman Francouz se štěstím kryl. Jakmile byla Verva v pěti, odpověděla Lukešem, jemuž však při střele do poloodkryté branky sebrala radost Furchova lapačka. Skóre se změnilo v 15. minutě.

Jelínek ztratil kotouč na vlastní modré čáře a po ose Gula - Jurčík - Zavřel se dvaadvacetiletý mladík v hostujícím dresu Zavřel dočkal při čtvrtém extraligovém startu premiérové trefy. Čtyřicet vteřin před přestávkou měl Litvínov k dispozici téměř minutovou přesilovku pět na tři. Bednář ovšem obral o kotouč Skleničku a nájezd na Francouze zakončil v čase 19:56 přesně pod horní tyčku.


Zbývající čas v oslabení přečkali Pražané po změně stran bez větších potíží a v polovině 25. minuty měli naopak sami dvojnásobnou početní výhodu. Dokonce na celé dvě minuty, neboť Trávníček s Rapáčem faulovali hned po sobě, jenže i Slavia jasně dokumentovala, že má do herní pohody pořádně daleko. Kromě náznaků nebezpečí z holí Růžičky a Bednáře nic nevymyslela, ve srovnání se soupeřem alespoň neinkasovala.

Ve 29. minutě se do šance tlačil Sklenář, při zakončení bekhendem však minul. Následovala pasáž plná mnoha nepřesností a stav 1:1 vydržel i do druhé pauzy. Podobný obraz hry nabídla zpočátku i třetí část. Dění poté krátce rozproudila ve 49. minutě vedoucí trefa beka Whartona, jemuž připravil skvělou pozici k zakončení Krenželok. Hosté pak ale přes velkou snahu již nenašli cestu přes dobře bránící Pražany. Litovat mohli hlavně Hüblovy velké příležitosti, jež vychytal Furch. Následovala power-play Litvínova, při níž Bednář nabídl gól Jelínkovi a ten nepohrdl.

HC Slavia Praha - HC Verva Litvínov 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 20. Bednář, 49. Wharton (Krenželok, Žejdl), 60. P. Jelínek (Bednář) - 15. Zavřel (Jurčík, Gula). Rozhodčí: Šindler, Hradil - Kostka, Bláha. Vyloučení: 5:7. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 3120.

Slavia Praha: Furch - Kadlec, Štich, Kolařík, Wharton, Holub, Valach - Bednář, Žejdl, Krenželok - Skokan, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, P. Jelínek, Poletín - Slavíček, T. Doležal, Klhůfek. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Litvínov: Francouz - Gula, Pavelka, Kousalík, Hora, Pavlík, Sklenička - Martynek, Hübl, Lukeš - Rapáč, Hanzl, Trávníček - Majdan, Piroš, J. Černý - Jurčík, Zavřel, Pšurný. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Vladimír Růžička st. (Slavia): "Trochu jsme se vrátili ke hře, kterou jsme hráli ze začátku. Dnes to bylo první utkání, kdy jsme dostali gól a ten zápas jsme ještě otočili, což se za posledních pět zápasů nepodařilo. Tam když jsme dostali první gól, už se nám to nepovedlo obrátit. Doufám, že i tohle nám pomůže. Důležitým momentem celého zápasu byl gól v oslabení na 1:1 pár vteřin před koncem první třetiny. Poté bylo jasné, že kdo dá ve třetí třetině gól, už ten zápas asi uhraje."

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Myslím, že bylo od začátku toho zápasu vidět, že hrají mužstva, která nemají ideální formu a herně se trošku trápí. Pro nás tam bylo pár rozhodujících okamžiků. Především obdržený gól v přesilovce pět na tři, kdy jsme ani třeba nemuseli dát gól, ale hlavně jsme měli jít do kabiny s vedením 1:0. Udělali jsme pak malou chybu ve třetí třetině a přišel rozhodující gól. Nedávají nám góly hráči, kteří by je měli dávat."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články