Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Změny nejsou na pořadu dne, říká litvínovský Kysela se zdviženým prstem

Praha - Hokejisté Litvínova v extralize prohráli šestkrát za sebou, a v tabulce jim tak patří poslední místo, velké změny však na severu Čech nejsou na pořadu dne. Generální manažer Robert Kysela i nadále věří současnému kádru a trenérské dvojici Vladimír Jeřábek, Petr Rosol a nabádá k trpělivosti. V případě dalších proher ale mistr světa z roku 1996 nevylučuje, že by ke změnám mohlo dojít. I na střídačce.

"Nejsem zastáncem toho, abychom dávali někomu nůž na krk. Čtrnácté místo není příjemné, šest porážek v řadě je dost. O výměně trenérské dvojice se uvažovat dá, nejsem slepý nebo zaslepený. Na druhou stranu mužstvo je živý organizmus, a pokud jsou vztahy v pořádku, tak není úplně nutné trenéry po šesti prohrách měnit," řekl Kysela. "Neříkám, že je to vyloučené, ale není to nutné," podotkl.

Trenéři, kteří v minulé sezoně dovedli Litvínov do čtvrtfinále play-off, mají přesto podle všeho šanci situaci změnit do konce měsíce. Zlepšení musí nastat v příštích čtyřech zápasech, ze kterých ale tým hraje třikrát venku. "Pokud by matný, zejména bodově, výkon mužstva pokračoval, budeme možná sahat k hráčským výměnám a můžeme se pobavit i s trenéry, jestli se cítí, že z toho mužstvo dostanou. Zatím ale důvěru mají trenéři i hráči," uvedl Kysela.

Případné změny by ale měly být koncepční a přínosné. "Kdyby se naskytla příležitost udělat nějakou změnu, oživit hru na nějakém postu, nejsem rozhodnutý ji nevyužít. Musí to ale být přínos. Není to o tom, že vyměním hráče ve čtvrté lajně," podotkl litvínovský generální manažer, který nabádá k trpělivosti. "Nejdůležitější je zachovat chladnou hlavu, nepanikařit a pokusit se dát mužstvu důvěru. Situace je složitá, budeme se z ní těžce dostávat, ale mužstvo nějakou sílu v sobě má. Kluci hokej nezapomněli," řekl Kysela.

Hlavním problémem Litvínova je momentálně nízká produktivita. Zatímco v minulé sezoně více branek než hráči Vervy nastřílely jen Třinec a Sparta, v současném ročníku mají Severočeši nejhorší produktivitu. V dosavadních 12 zápasech skórovali jen jedenadvacetkrát. "Což je hodně málo. V posledních šesti zápasech máme průměr 0,7 gólu na zápas, s tím se vyhrávat nedá," podotkl Kysela.

Složení útočníků se přitom v létě nezměnilo. Nedaří se zejména elitní dvojici František Lukeš, Viktor Hübl, kteří v minulé sezoně včetně play-off nastříleli 53 branek. Aktuálně mají přitom na kontě pět gólů, v říjnu se ale ještě netrefili. "Ty góly nám chybějí. Na první lajnu spoléháme stejně jako v minulé sezoně, kdy dali prakticky v každém zápase gól. To nám chybí. Většinou prohráváme o gól," řekl Kysela.

Severočeši se pokusí mužstvo zvednout změnami v tréninku, kde se více věnují zakončení. "Rozdělíme útočníky a obránce, budeme trénovat koncovku. Pohotovost kolem brankoviště, pohotovější střelbu beků. Pokusíme se také zjednodušit hru," prozradil Kysela. "Nedovedu si ale představit, že by Franta Lukeš nebo Viktor Hübl zapomněli hokej. O tom mě nikdo nepřesvědčí. Je to o hlavách. Věřím, že to přijde," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články